List

Plastfritt Glitter

0

Lite glitter gör väl ingen skada? Jo, det är precis vad det gör och är det som sker i haven menar forskare som nu vill förbjuda vanligt glitter.

Vanligt glitter är skadligt för miljön och vissa forskare vill att vanligt glitter ska förbjudas helt. Glittret förstör vår miljö och våra hav. De pyttesmå glitterflingorna består nämligen av mikroplaster som kan frigöra hormonstörande kemikalier när den bryts ner i djurs eller människors kroppar. Nu äter vi ju vanligtvis inte glitter, men det är lätt hänt att det spolas ner i avloppet när vi tvättar av oss make up och andra hudprodukter. För att inte tala om allt vanligt glitter som spolas ner i avloppet på förskolor. Då hamnar det i naturen på ett eller annat sätt och tas upp av fiskar eller andra organismer som är en del av vår näringskedja. ??

Det glitter som vi erbjuder, Bioglitter® PURE, och som forskats fram i England, är baserat på växtmaterial och inte av plast och därför bryts det ner naturligt i miljön. Detta gillar vi i MyPureGlitter och är en av anledningarna till att vi startade vårt företag. Vi älskar glitter och använder det ofta både till pyssel och make up. Men vi kommer aldrig mera att använda oss av vanligt glitter. Vi vill vara med att minska på onödig plast i naturen. Vi värnar om vår jord. Hoppas du också vill det. ??

Jag älskar glitter! Men de flesta glitter som finns i dag innehåller mikroplaster vilket inte är bra för miljön. De pyttesmå flingorna består av aluminium eller PET-plast. Detta frigör hormonstörande kemikalier när det bryts ner i djurs eller människors kroppar. Nu äter vi ju inte glitter, men det är lätt hänt att det spolas ner i avloppet eller hamnar i naturen på ett eller annat sätt, och som sen tas upp av fiskar eller andra organismer som är en del av vår matkedja. För att göra en lång historia kort. Mikroplaster som hamnar i havet blir attraktiva måltider för de små organismer som lever i vattnet. Och eftersom plastpartiklarna inte bryts ner i matsmältningsorganen, orsakar de också stor skada även hos de större djur som äter de små organismerna. Det gillar vi såklart inte!

Vill du också sluta använda dig av glitter som förstör i vår miljö? MyPureGlitter är först i Sverige som licensierade BioGlitter®-återförsäljare. Vi erbjuder er ett utbud av biologiskt nedbrytbart och 100% plastfritt glitter. Glitter som du kan använda med gott samvete till makeup eller till naglar. Går även att använda till vanligt pyssel. ??

Du är välkommen in till vår webshop där du kan läsa mera om oss och om vårt plastfria glitter: www.mypureglitter.se

Vi finns även på insta: mypureglitter

Puss & Kram ? Lilitha Hex

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke