List

Att skingra dimmorna

0

Äntligen! Det har varit så mycket i mitt liv så jag har inte riktigt hunnit med att leva fullt ut. Jag tror många känner igen sig. Men man får det liv som man skapar. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att bara gå in i den kommande vilan. Men inte riktigt än. Jag har några möten och häxbrev kvar att skriva, men sen så. Då ska jag bara ägna åt mig själv, min familj och barnbarn. Och skriva på min Häxbok när andan faller på.

Det bästa valet i mitt liv som jag gjort på senare tid är nog att jag är ledig på fredagar från mitt yrke som lärare. Visst, det märks ordentligt i lönekuvertet, men vet ni, det är det värt. Att jobba bara 4 dagar i veckan är så skönt. Då orkar jag vara en relativt bra och levande pedagog de dagar jag är på plats i skolan. Jag är lärare i en åk 2 med 25 fantastiska ungar. Jag älskar mitt yrke men kände att det tog för mycket tid från mitt andra liv, ni vet det där lediga livet. Så på fredagarna kan jag ägna mig åt precis vad jag vill, inga krav eller måsten. Tänk, livet blir så mycket enklare om man får några dagar utan krav och måsten. Och på så vis hinner jag även umgås mera med mina barnbarn och familj. Jag bad om en ledig dag i veckan och jag fick det. I bland får man helt enkelt själv styra hur man vill ha det i livet.

Frejas döttrar

Sen så har jag ju gått en prästinnekurs i 2 år. Frejas Döttrar med Lola Korpstjärna. Och jag hade tur. Hon kom ner från Jämtland till Stockholm och hade sin kurs här. Lola som på sitt naturliga sätt rott denna magiska båt i land genom dimman till vårt eget Avalon.  Förmodligen lite unikt för jag tror inte hon kommer göra det igen. Det har varit en magisk resa med många fina aha-upplevelser. Och när jag tänker tillbaka på dessa två år så inser jag nu hur mycket den kursen verkligen byggt upp min relation till livet och till mig själv. Med en social fobi i botten så har det på många sätt varit en tuff resa inom mig själv. Saker som inte har synts på ytan men som funnits där inom mig som en stor djup och mörk brunn. Nästan bottenlös. I början var det hemskt, men jag gav mig tusan på att det skulle gå. Och det gjorde det. Jag var så trasig inombords. Med vacklande steg begav jag mig i väg i väven. Där mötte jag nya systrar. Dock kände jag mig mera som en halvsyster i början. Som en utböling. Eller en alien. Men det är väl så det är att vara solitär. Lite ensamt ibland, men ett eget val som jag gjort för att det ändå passar min personlighet bäst. Och jag har egentligen inga problem med att vara ensam. Men mitt systerskap stärktes och vi kommer för alltid att ha en röd tråd som spinner mellan oss.  2 år av många magiska och inspirerande möten och hemmastudier är till ända och cirkeln av vårt systerskap är nu sluten. På ett vis väldigt skönt, men ändå med en viss saknad. Nu är det dags att ensam vandra vidare igen. Men jag har aldrig varit starkare än vad jag är just idag.

Freja NaturPrästinna

Så nu kan jag stolt titulera mig som Freja NaturPrästinna. 2 år är ändå 2 år. Lite förenklat, jag har givit löften att verka och vara en så bra medmänniska som möjligt. Att värna om djuren och naturen, att ha ett öppet sinne för all magi som finns omkring mig. Att leva så gott som möjligt.  Att ge och att ta. Vara ödmjuk inför livet. Att låta väven kärleksfullt spinna vidare… Och jag har börjat att känna en sån harmoni i livet. Jag har lärt mig att skingra på mina dimmor. Jag minns när jag första gången såg filmen Avalons dimmor, 2001, och blev helt begeistrad i den.  Hur Morgaine lärde sig att skingra dimmorna för att komma till Avalon. Jag läste böckerna. Och jag minns att jag älskade den där månskäran som de hade i pannan. Och jag ville så gärna själv ha en. Inte visste jag då vad som komma skulle, 18 år senare. Nu fick jag min egen månskära. Dock bara ditmålad, men jag fick den som gåva från Gudinnan själv. Nu är den borttvättad. Men den finns där ändå i min panna fast den inte syns. Och vem vet, en dag kanske jag tatuerar in min egen månskära.

Önskar er en fin söndag.

Puss & Kram Lilitha Hex

Häxa, människa & Freja NaturPrästinna

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke