List

Mina fredagar…

2

Jag har valt att göra mina fredagar till den dagen då jag kan ägna mig åt saker som ligger mig varmt om hjärtat. Det är då jag hinner ägna mig åt mina häxerier och andligt arbete. På samma gång ägnar jag mig åt min återhämtning. Det ger mig tillfälle att reflektera över mina dagar och mitt liv. Något som är viktigt för mig att göra för att jag ska fungera. Med övervikt, sömnapne, högt blodtryck och värk i kroppen är det en nödvändighet för mig att göra. Det är liksom en planering för mig för att kunna leva längre. Och det känns fantastiskt för mig att kunna göra detta nu. Och jag är på väg mot rätt håll. Har gått ner ca 5 kilo och midjemåttet har minskat rejält redan nu, men än är långt kvar tills jag nått min planerade målvikt. Men skam den som ger sig för jag har aldrig känt mig så motiverad som jag gör nu.

Ibland vill jag bara….

Visst, det finns vissa dagar som jag bara har lust att strunta i allt och bara åka och köpa 1000 kilo godis, en jättestor chokladtårta, 20 semlor, chips och dipp, 5 hamburgare på donken med pommes och massa med skagenröra…haha. Men icke, jag härdar ut. Visst, jag blir lite deppad ibland, men jag härdar ut! Men ärligt, jag hoppas jag aldrig kommer att jobba heltid igen. Men vi får se. Det blir förstås mindre med pengar i månaden, men pengar är inte allt. Och vad ska jag med pengar till om jag inte fixar att leva livet fullt ut. En tanke. En seriös tanke. Jag har planer. Jag har massor av planer. Men inte för många och inte för stora. Utan planer som passar just mig. Mina planer. Det är viktigt att man ser till att planerna man har inte är för stora. För då är risken att de aldrig blir av. Och om man tror på dem, om magkänslan säger att det är bra, så ge aldrig upp dem. 

Men dessa fredagar. Frejas fredagar. Dem är märkta numera. Och det är då jag vill ägna mig åt min kommande bok, min häxkurs, mina magiska ljus och armband. Yoga, mindfullness, meditation och reflektion. Såklart inte allt på en och samma gång. Men i små välplanerade portioner. Och på ett viss så att det blir till en slags terapi och vila på samma gång. Jag känner verkligen att jag behöver det. Min själ förtjänar detta. Min stressade hjärna förtjänar detta.

Och till helgen ska jag till stora staden och gå på min prästinneutbildning med Lola Korpstjärna. Freja NaturPrästinna i Gudinnans Tjänst. Ska bli underbart att få möta alla fina systrar igen. Nu i helgen ska vi träna på att hålla ceremonier. Och jag vet ännu inte vad jag ska göra? Typiskt mig. Har väl någon liten ide i huvudet om vad jag ska göra. Men ska fnura på detta under dagen. Ska även fixa lite inför min kommande brevkurs. En brevkurs där man kan locka fram häxan inom sig. Det ska verkligen bli kul. Och jag kan knappt vänta att få starta den i slutet av mars. Men det är lite att fixa med innan. Det är en gammal hederlig häxkurs som dimper ner hemma i brevlådan. Det är något som jag själv skulle uppskatta. Nu för tiden får man ju bara reklam och räkningar dit. Blä!

Snöceremoni…

I dag har jag även gjort en liten ceremoni ute på min altan. En snöceremoni för kärlek, överflöd och styrka. Att ge och få. Att få och ge. Att finna balansen. Jag har tänt ett vitt värmeljus och strött ut lite örter på ljuset och i snön. Lavendel, kanel, salvia och timjan.  Jag har även lagt en ros och en istapp vid ljuset. (Berättar i fall någon annan vill inspireras). Jag gillar verkligen att göra små ceremonier när det är snö. Kyla är ett så starkt element. Så beständigt. Och när jag stod där och blundade och pratade med universum kände jag hur snö föll på mig. Och när jag tittade upp såg jag hur det föll stora vackra snöflingar ner över min trädgård. Jag såg hur Skadi strödde ut sin vita och frostiga mantel. Det var en magisk känsla.

Hoppas ni får en underbar fredag med många kärleksfulla möten.

Puss & Kram Lilitha Hex

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Ellinor Blomqvist den

    Du är såå duktig Jeanette och du kommer att fixa detta❤️Glöm inte att belöna dig själv??När jag fixade bort mina sjuttio kg så hällde jag sand i en säck,ett kilo sand för varje minskat kilo,det var min pepp.När det blir varmare och skönare så ska vi käka jordgubbar och dricka bubbel(jo,man får dricka bubbel ibland,det är bra för själen)kram du vackra häxa❤️

    • lilithahex den

      Ååååå, underbara du. Det där med sandsäckar var inte någon dum idé. Ska fundera lite på det. Ja, jag hoppas verkligen att det ska gå vägen den här gången. Vill gå ner ca 30 kilo så det är långt kvar. Men du….70 kilo!!! Jag blir imponerad av dig alltså. Vad du måste ha kämpat! Du är fantastisk. Och lite bubbel tar jag redan nu då och då….hehe. Kraaaaam

Lämna en tanke