List

Skuggorna är aldrig långt borta…

0

Att vandra i tysthet med skuggorna nära. Att stilla vakna upp i den sköra verkligheten. Det får mig att sakta känna. Och att se den glittrande gräsmattan får mig att inse hur bräckligt allt är. Hur vackert livet egentligen är. Om vi bara tillåter oss att se bortom all smärta och lidande…

Det känns som att något sitter på mina axlar. Som att någon är med mig hela tiden. Som iakttar och… Så glömde jag bort vad jag skulle skriva. Någonting som jag tycker är jobbigt är att jag tappar ord hela tiden. Både när jag pratar och när jag skriver. Ett ord som fanns är helt plötsligt borta. I bland kommer det tillbaka men ibland är det borta för alltid. Min hjärna är skadad. Jag vet att det är så. Men andra har inte en aning. Hur skulle de kunna veta? Men det är så det är. Jag har skadat min egen hjärna. Jag har drivit den för hårt. Jag har misshandlat den. I det tysta. I det omedvetna. För inte visste jag att man kunde skada sin hjärna på ett så onödigt sätt. Inte visste jag att utbrändhet kunde få sådana konsekvenser. Jag som trodde att jag hade sådan koll. Och det är några år sen som jag hamnade i den berömda väggen. Och ingen berättade för mig om hur det skulle kunna bli. Ingen visste nog ens om hur det skulle kunna bli. Utmattning och utbrändhet var en relativt ny sjukdom på den tiden. Eller ny var den ju inte. Men man pratade inte om den som man gör numera. Man visste inte. Jag visste inte. Man stretade på fast kroppen skrek om vila. Hjärnan höll på att explodera. Jag var som en tickande bomb. Och när jag väl föll trodde jag att jag var döende. Men så var det ju inte som tur är. Jag var slut som artist helt enkelt. Tänk om jag då vetat, det jag vet idag…

Allt har ett pris…

Men den tiden har satt sina spår. Sömnlöshet, oro och tillfälliga minnesförluster. Ibland minns jag inte vad jag gjorde för någon minut sen. För det är på korttidsminnet det sätter sig. Jag har även svårt att minnas namn numera. Namn som jag vet så väl, men som sätter sig längst bak i huvudet och stannar där. Ni vet när man inte kommer på vad artisten som sjunger Michelangelo heter. Väldigt irriterande. Som tur är kan man lätt googla. Google har räddat mig många gånger…hehe. Och kanske jag får leva med det här resten av livet. Men det kunde förstås vara mycket värre. Jag har ett bra liv i det stora hela. Jag får inte glömma det. Men lite pinsamt var det en gång när jag skulle räkna ett enkelt mattetal på tavlan för mina elever och de påpekade att jag nog hade räknat fel? Och det hade jag. Och jag kunde inte räkna ut det för det stod still i huvudet. Jag fick inte till det. Nu så här efteråt kan jag skratta åt det. Men jösses vad pinsamt det var då. Och sånt här händer lite då och då. Som tur är så har jag lärt mig att skämta och skratta bort sådana situationer. Man får hitta på lite knep för att klara sig ur sånt och oftast märker ingen att jag helt tappat bort mig. Fast jag är lite snurrig hela jag. Speciellt om jag blir stressad. Då tappar jag fokus direkt. Men det låtsas jag förstås inte om…hihi.

Ja, det är Björn Skifs som sjunger Michelangelo…

Ja, det var lite tankar om det. I morgon ska jag till sjukgymnasten. Får se vad hon hittar på den här gången. Sist jag var där gjorde vi lite enkla yogaövningar. Jag har nämligen väldigt svårt att slappna av. Jag som är så lugn och stabil. Trodde jag. Men så är visst inte fallet. Så vi ska träna lite på att slappna av. Att vara mera i nuet. Ja, ni förstår vad jag menar. Nej, nu ska jag gå och fixa lite middag för att sen skjutsa Lovisa på balett. Hon ska nämligen uppträda på lördag. Hon ska dansa själv till ett stycke ur Törnrosa. Oerhört spännande. Häxerier och andlighet då, blir det något sånt? Jodå, tänkte mig åka på  Vivi Lindes boksignering på lördag och på söndag ska jag på en häxig julmarknad hos Hella, ni vet hon med Häxans trädgård. Det ska bli mysigt. Och något som är bra är att båda tillställningarna äger rum i hjärtat på Söder. Inte så långt att åka alltså. Bara att slänga sig på kvasten och fara dit…

Puss & Kram Lilitha Hex

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke