List

Drömmar om döden

0

”Jag satt i en bil med min familj. En grupp med människor kommer varav en av killarna har en pistol i handen. Han siktar och skjuter och träffar just mig. Jag hör bara skottet, en bedövande smäll. Så blir allt tyst… Tiden liksom stannar. Men jag känner det direkt. Jag har blivit träffad. Jag vet att jag tänker i drömmen, att nu dör jag nog. Jag kommer dö! Jag blir förvånad över att jag inte känner någon smärta. Det känns behagligt på något vis. Så det är så här det känns att dö, man känner ingenting. Jag känner hur jag långsamt och fridfullt domnar bort, försvinner, för att sakta vakna upp ur drömmen.”

När jag vaknade upp ur drömmen log jag för mig själv och tänkte att det där var ju inte så farligt. Egentligen var det en ganska härlig känsla. Sleeping-Beauty-fantasy-17437684-968-864Fridfullt, tyst och harmoniskt. Varför drömmer jag att jag dör? Kanske för att mitt undermedvetna ville tala om för mig att jag inte skulle vara rädd för döden. Drömmarna talar ju till oss, så det gäller att lära sig att tolka dem. Förresten jag är egentligen inte rädd för själva döden, utan mera sättet jag kommer att dö på. Jag drömde något annat liknande, men då var det en stor giftorm som bet mig, men exakt samma känsla. Att man sakta domnar bort, fridfull och harmoniskt för att sen vakna upp i sängen och känna sig lättad. Jag har funderat mycket över dessa drömmar och har tolkat det som att drömmen vill berätta för mig att det inte är så hemskt att dö i alla fall. Att den dagen det händer så glider jag bara in i dödens rike som i en drömvärld. Och att det förmodligen är mycket värre för de nära och kära. Ni som har följt mig och min förra blogg vet ju att jag har levt med mycket stark dödsångest i många år. Döden har varit både min vän och fiende. Och jag har kämpat mig igenom många av dödens kyliga salar. Men det är en annan historia.

Som sagt, drömmarna berättar om det liv DU lever och kanske inte döden står för samma sak för dig i din dröm. Döden är ett avslut på ett eller annat sätt. Så om någon dör i din dröm, betyder det inte att någon dör på riktigt, om du inte är sanndrömmare förstås, (hjälp), men det tar vi inte nu. Att någon dör är mera en fingervisning om att en person, eller en känsla är på väg att försvinna ur ditt liv. Alltså symboliserar döden i en dröm olika förvandlingsfaser i livet ungefär som kort nummer 13, döden, i tarotleken. Ibland måste något få ett slut för att kunna påbörjas på nytt. Och ett avslut kan ha många olika ansikten.

Vad som dock är viktigt är att man tolkar sin dröm utifrån sig själv. Hur mår man när man vaknar? Känner du dig stark eller känner du dig svag? Är du glad eller ledsen? Detta är en fingervisning om vad drömmen vill säga dig. Ingen kan komma och tolka dina drömmar om de inte får ha ett samtal med dig. Du är den som kan ditt liv bäst. Att tolka drömmar är heller inte ett sätt att spå eller att se in i framtiden. Drömtolkning är mera ett underfundigt sätt att kunna hjälpa dig att hantera vardagsproblem, eller djupare livsfrågor. Men som sagt, det är du som är bäst på att tolka dina drömmar för det är du som vet hur ditt liv ser ut, och det som är hemskt för dig kan vara gott för någon annan. Som i mina drömmar om döden. Jag kände en befrielse när jag dog. Hur kan det vara befriande att dö? Ja, om man känner mig eller pratar med mig är det förstås mycket enklare att förstå varför det är så.

Drömskola

dreams_110014765Jag jobbar mycket med mina drömmar. Jag har för en tid sedan gått en kurs,  ”Drömskolan”, en fantastisk kurs av Agneta Oreheim. Man drömmer i genomsnitt ca 130 000 drömmar under sin livstid. Vissa drömmar minns vi tydligt och vissa drömmar minns vi inte alls. Och varje natt tar vi oss igenom ca 4 – 6 drömmar.  Så i princip drömmer vi ca 7 år av vårt liv om vi räknar på att bli ca 75 år. Det vore ju konstigt om drömmarna inte har någon större betydelse för oss, eller hur? Att tyda drömmar är något som vi alla borde ägna oss mera åt. Drömmarna talar till oss varje natt, och om vi bara lär oss att tolka dem så lär vi oss väldigt mycket om oss själva. Jag kan bara tala för mig själv, men det är otroligt vad det undermedvetna talar till oss utan att vi lyssnar. Jag har många gånger fått hjälp av mina drömmar. Svar på frågor och lösningar på problem som jag haft. Jag är själv svaret på mina drömmar. Jag har själv huvudrollen under nattens timmar. Jag vet,  för jag har varit med om det.

Men för att göra en liten drömtolkning. Om man till exempel drömmer om ett fordon så står oftast fordonet för dig själv, hur du tar dig fram i livet. Viktigt då är att se i vilken form fordonet är. Är det en skrotbil, ja, då mår du nog ganska så risigt, och om du har en snygg sportbil, jag då känner du dig nog mera levande. Detsamma gäller om man drömmer om ett hus. Huset är du djälv och hur din grundkänsla mår.  Är huset städat eller är det rörigt? jämför med dig själv så får du många svar på hur ditt liv ser ut. Ja, ni förstår nog vad jag menar. Alltså, kvalitén på saker och ting i drömmen visar oftast kvalitén på hur du mår eller känner, eller på hur din livssituation ser ut just då.

Vi kan gå vidare med fordonet, så kan det även vara en vägvisning på vem som kör, oftast så är det den som kör som har kontroll. Är det du själv som kör, ja då är det du själv som har kontroll. Vilka har du omkring dig i fordonet, är det någon du känner? Vad betyder denna person för dig? Finns det okända personer i bilen? Vad står det okända för? Man kan plocka isär en dröm ganska så rejält om man vill. Men då är det bäst att man har en professionell drömtolkare vid sin sida.

Så bli vän med dina drömmar och låt dem berätta saker om dig, för dig. Ett litet tips om du vill minnas dina drömmar så är ju en anteckningsbok bra att ha bredvid dig vid sängen och att skriva upp vad du drömt om direkt när du vaknar. Många gånger har det varit så att när jag vaknat så minns jag drömmen exakt, men inte orkat skriva just då, och sen ett par timmar efteråt minns jag knappt vad jag drömde om. Visst är det märkligt? Och väldigt irriterande tycker jag. Så ta vara på dina drömmar direkt när du vaknar och vårda dem ömt. Det är ditt liv det handlar om.

Att påverka drömmar på magiskt sätt

Nu kan jag ju inte låta bli att blanda in lite magi här också. För självklart kan du med enkla knep skapa dina egna drömmar. Många naturliga hjälpmedel till att drömma kan du hitta i din egen kryddhylla. Eller med fördel köpas i en affär nära dig. Här är några enkla tips:

  • Om du vill ha fredliga och avkopplande drömmar, placera en bukett av jasmin bredvid din säng.
  • Om du vill ha beskydd i dina drömmar och när du sover, häng gråbo vid dörren för att hindra att ondska ska komma över din tröskel.
  • Om du behöver lära dig något i en dröm, placera ett lagerblad under kudden och be om kunskap.
  • Om du bara vill ha trevliga drömmar, använd dig av en påse lavendel. Avkopplande.
  • Ställ en bukett med kaprifoler i ditt sovrum. Kaprifolens hänförande doft ger goda och tydliga drömmar.
  • Rölleka skyddar dig från förtrollning ifrån drömmarnas land och håller dina mardrömmar borta. Lägg en tygpåse med rölleka under kudden, eller drick en kopp rölleka-the innan sängdags. (Tänk på att rölleka är en giftig ört så dosera med måtta)
  • Om du lägger blad från Rölleka på vartdera ögat så får du vackra drömmar.
  • Videbark skyddar dig också mot mardrömmar. Det jagar även bort nattens onda makter och ger dig en god sömn.
  • Om du vill skicka en psykisk dröm till en kär vän, så blås frön från toppen av en maskros i hans eller hennes riktning och projicera din önskan, sedan gå raka vägen och sov.
  • Ringblomman ger dig spirituella och tydliga drömmar. Om du vill att dina drömmar ska gå i uppfyllelse så lägg en bukett med ringblommor under din säng. Säg din önskan högt, och den ska komma till dig.

Mitt drömarbete fortsätter…

Puss å kram/Lilitha Hex

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke