List

Höstfeeling…

0

I dag är det söndag och det är en riktig härlig höstdag. Eller i alla fall känslan av att det är höst. Hösten har inte riktigt kommit än. Men det är en speciell känsla och doft i luften tycker jag. Och vissa löv har börjat att gulna. Naturen byter sakta skepnad. Moder Jord förbereder sig för det kommande mörkret. För dansen med de virvlande gula löven. Det är en vacker tid. Och som ni kanske vet så älskar jag hösten. Det är verkligen min favoritårstid. Inga mygg och fästingar. Getingarna börjar på att dra sig tillbaka. Halleluja! Vilket får mig att känna mera harmoni när jag är ute. Jag har ju lite fobier som jag lever med under sommaren och det blir såklart lättare att leva nu under denna årstid. En annan sak som är väldigt roligt nu under hösten är ju att Halloween infinner sig framöver. Alltså, jag erkänner. Jag älskar Halloween. Det är en speciell känsla som sveper in i min kropp under denna tid. Men det handlar inte bara om läskiga monster, spöken och vampyrer och sånt. Det är även de där sköna ”höfärgade” sakerna som tilltalar mig. Som majs, halm, fågelskrämmor, solrosor och pumpor. Framför allt pumpor. Jag är galen i pumpor i alla dess former. Och jag blir alltid lika glad när jag ser att dem dyker upp i affärerna. Jag blir som ett barn i en leksaksaffär. Måste ha! Är det någon som känner igen sig?

I dag är det 50 dagar kvar till Halloween!

Så i dag så tog jag fram mina små höstfigurer som jag lyckligtvis nog köpte när vi var i Budapest för några år sen. Min svärfar kommer därifrån och vi var där och hälsade på den sidan av släkten.  Jag gillade verkligen Ungern och jag gillade Budapest. Vi var där i oktober månad. Och då hamnade jag i en butik som inför Halloween hade dessa till försäljning. Och visst är dem bedårande. Känns lite kul att ha dem framme. Det är faktiskt första gången jag ställer fram dem förresten. Har liksom glömt bort jag hade dem där i skåpet. Tur att man städar och rensar ibland. Då hittar man grejer vill jag lova. Och dem blev en lite färgklick där dem står på hyllan.

Sen så är jag väldigt förtjust i spöken såklart. Så då hittade jag detta lilla  lampspöke som skiftar i olika färger på Wish. Svårt att låta bli att köpa. Jag gillar min lilla barnsliga sida. Det är mycket enklare att leva så. Och urgulligt är det i alla fall. Och jag vet att lilla Molly, mitt barnbarn kommer att gilla det framöver. Spökfarmor är på gång…hehe. En annan sak är att under denna tid så blir min lilla häxiga sida mera aktiv. Plötsligt dyker massa idéer  och planer fram om vad jag skulle vilja göra. Hösten ger mig någon slags energi. Magiska ljus, armband, magiska oljor å örtblandningar. Och en annan sak som jag verkligen gillar är ljus, förresten vem gör inte det? Men nu när dagarna blir mörkare och kyligare är det mysigt att tända lite ljus. Och det fanns en tid då jag gjorde magiska ljus. Alltså ljus med olika magiska örter i. Men så tog orken slut. Min kreativa sida har nämligen legat på is en längre tid. Men nu så börjar skaparkänslan att pocka på. Hittade några ljus som jag gjort för en tid sen och dem är ju riktigt fina. Jag kan om jag bara vill. Ska nog göra några sådana här framöver. Om jag orkar…

Räcker man till…

Ja, det här blev ett litet annorlunda inlägg. Men det kändes skönt att få berätta lite om hur jag känner just nu. Sådär lagom harmonisk och häxig. Det är så skönt när den där harmoniska feelingen infinner sig. I bland längtar jag verkligen efter den. Arbetet som lärare tar väldigt mycket kraft och energi från mig. Och när jag kommer hem om dagarna är jag helt slut. Orkar ingenting. I bland funderar jag över om det ska behöva vara så. Är det värt det? Man lägger ner all sin känsla och energi på eleverna man har. Man vill att de ska må bra, att de ska lära sig något nytt varje dag. Men det är inte lärandet som tar mest energi, det är allt det där runt omkring som händer och som ska göras. Man räcker inte till. Man tvivlar. Men jag får ge det ett chans. Nä, nu kom jag in på något helt annat. Nu är det söndag och jag njuter av att vara ledig och hemma med familjen och mysa. Det är kvalitetstid i högsta grad.

Puss & Kram Lilitha Hex

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke