List

Att leva som häxa…

4

Vi har gått in i mörkare tider igen. Dagarna känns kortare och sakta ser man hur naturen byter skepnad. Det är redan september och månen är i växande. Hösten kommer smygande. Jag älskar hösten. Det är under denna årstid som häxan inom mig är som mest aktiv. Min egen underbara och kärleksfulla häxa som bor inom mig. Många frågar mig hur det är att leva som häxa? Svaret är inte alltid lätt att ge. För hur är det egentligen? Svårt att förklara något som är så normal del av mig själv. Det bara finns där på nåt sätt inom mig. Och faktum är att det längre inte är så viktigt att kalla mig häxa. Jag är jag liksom. Och jag är så mycket..

Men…

Eftersom jag ändå vill fokusera på just det där med att vara häxa så kan jag berätta att mycket om att leva som häxa är att leva i nuet. Att vara här och nu. Att inte döma och värdera vad som händer omkring oss. Att inte slösa energi på sånt som vi inte behöver. Det är inte lätt att förstå, men allt sker av en viss orsak även om det är svårt att förstå det när man just står där mitt i det hela. Varför händer detta mig nu? Vad har jag gjort gör att hamna i detta? Men oftast kommer en dag då vi får insikt om varför saker och ting sker. Då man får sin aha-upplevelse. Så det var därför. Jag lever med detta varje dag. Det är en naturlig del i mitt liv. För det händer saker hela tiden. Låter det flummigt?

Jag har sagt det förut, men säger det igen. Att leva som häxa är att leva med gudinnorna, blommorna, djuren, ja med allt som finns och lever omkring oss. Vi känner ett samband med det som varit och med det som kommer. Ibland är livet roligt och levande men ibland så innebär det även sorg och smärta. Vi ser alla orsaker och händelserna som nödvändiga småresor som vi måste göra för att växa och utvecklas som individer. Ibland så överlämnar vi allt till universum och låter det som komma skall får komma. Men ibland vill man vara med och försöka påverka och då använder vi oss utav olika magiska ritualer. På sätt och vis så låter vi magin styra oss på rätt väg, men ändå med universums kosmiska lagar i åtanke. Magin är ett sätt där man med tanken och energier försöker att påverka det vi har och önskar omkring oss.

Att leva med magi i vardagen innebär ju inte att man går och sprätter med en trollstav hela dagarna och trollar fram sådant man behöver eller vill ha. Nog för att det skulle vara både praktiskt och skönt vissa dagar men riktigt så enkelt är det ju förstås inte. Det räcker inte heller med att bara läsa upp en magisk ramsa hur som helst för att få till sig det man önskar. Själva ramsan är bara ett hjälpmedel, Typ, för att kunna spika i en spik bör du ha en hammare. För att lyckas måste du dessutom veta hur man utför magi.

Magi är alltså ett sätt att använda sin vilja till att åstadkomma förändringar i livet och det du har omkring dig, att du riktar energi mot de mål du önskar. Allt handlar om energier och vad du gör med dem. Och det bästa är förstås att ha goda avsikter innan du slänger iväg en önskan. För som du vet så kommer det du önskar tillbaka till dig på ett eller annat vis, både på gott och ont. Det som är viktigt är att man lär sig att känna, forma och rikta kraften eller energierna på det sätt som gynnar alla.

Magi är en händelse som kommer till dig för att du förtjänat det på ett eller annat vis. Du vet de där karmafraserna, som man sår får man skörda, som man bäddar får man ligga osv. Så på så vis kan det ju vara enkelt om man bara tänker på hur man är och beter sig. Den fyller allting, levande varelser och döda föremål, på ett eller annat sätt. Vi människor kan, om vi vill, använda den kraften för att påverka oss själva och vår omgivning.

Och vi måste försöka vara noggranna med vilka beslut vi tar, för när man fattar viktiga beslut i sitt liv, då sätts hela universum i rörelse…

Ha nu en underbar lördag. Och om ni ska upp och flyga i dag så se till att klä på er varmt för det är kyliga vindar där uppe.

Puss & Kram Lilitha Hex

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Trolldisa den

  Hej finaste häxsystra min 🙂
  Var ett tag sedan, har lagt ner fb så jag har inte mycket koll på vad som händer i folks liv, men så kom jag ju på att just du bloggar ju också…så jag återgår till att hålla kontakten på det sätt vi hittade varandra en gång i tiden innan fb fanns.
  I vanlig ordning skriver du vackert och medryckande.
  Ha det gott och hoppas vi kan hålla kontakten så här 🙂 Och du…snart är det Halloween….YEEEH 😀

  • lilithahex den

   Hej sötaste häxsystra min. Du var en av mina första kontakter när jag började blogga. Du kommer alltid ha en del av mitt hjärta. Kul att du kikar in här och ännu roligare att du skriver här till mig. Tack för dina fina ord. Kraaaaaam (vet inte hur man gör emoijs här inne) <3

 2. Cristina den

  Jag har börjat förstå att jag är en häxa, men är bara i början av den fasen. Få se om jag gör nåt mer utav det eller om jag bara lever i symbios med naturen?. Det känns bra som det är, jag har förståelse för många processer och lever i kärlek. Ha det gött!?

  • lilithahex den

   VAd härligt att du börjat finna din häxa inom dig. Gå på din känsla och som det kommer. Hör gärna av dig igen om du är här inne i min blogg. Kraaaaam Lilitha Hex

Lämna en tanke