List

Att skapa sitt inre altare

2

Jag har kommit till en fas i livet då häxan inom mig får stå tillbaka lite. Det är så mycket som händer omkring mig just nu. Ja, jag vet. Så känner alla. Egentligen skulle jag inte ens behöva skriva det. Det är så livet är för de flesta nu för tiden. Det är fullt med stressade människor. Det är sällan man möter någon som säger att de har för lite att göra. Och detsamma gäller ju mig förstås. Jag ser till att ha det lite stressigt jag också. Ändå försöker jag nu för tiden att inte göra mera än jag hinner och orkar. Både på gott och ont. Tvätthögarna blir flera och dammtussarna invaderar här och där. Jag skulle aldrig kunna sätta mig ner och känna att jag inte har något att göra. För det finns det alltid. Men ibland struntar jag i det och får således ta konsekvenserna av det förstås. Ibland önskar jag att jag någongång kunde sitta i soffan och ha lite långtråkigt. Att sitta där och känna att det inte finns något att göra. Men nu, fort jag sätter mig i soffan bombarderar hjärnan mig om vad jag minsann borde göra.

Häxan inom mig finns alltid där även om det inte märks…

Tillbaka till mina häxerier.  För fast jag inte är så aktiv som häxa utåt så är mitt inre alltid med i universums salar. Det kanske inte alltid märks men jag är starkt präglad av häxan inom mig. Men som ni förstår av texten ovanför så hinner jag inte riktigt med det livet. Kanske jag är för lat, eller för oorganiserad? Eller kanske jag prioriterar fel? Dessutom har jag väldigt ont i min kropp, i mina knän, min rygg och höfter. Det är en kamp varje dag när man ska kliva upp ur sängen. Snart är man redo för domkraft och rullator. Nä, så illa är det inte. När man väl kommit igång så fungerar kroppen helt ok. Är man dessutom av lite större storlek så är det ju inte konstigt att kroppen reagerar. Det blir tungt i längden. Men det finns dem som har det värre. Nu kom jag visst bort från häxerierna igen. Ni ser hur det är? Tankar hit och dit.

Vi håller på att bygga om vår altan. Och det blir ju inte mindre stökigt av det. Det står målarburkar, penslar, rollers och jag vet inte vad, överallt i huset. Perfekt för den inre friden. Not! Men den kommer. När altanen blir färdig kommer det bli bättre. Jag kommer då att fixa till mitt utealtare. Mitt utealtare är verkligen ett nödvändigt måste för mig. Där tillbringar jag mycket tid. Mitt nya altare ska nu vara på höger sida av altanen och när månen är framme kommer den att lysa rakt på mitt altare. Hur magiskt kommer inte det att bli? Då kommer mitt altare plötsligt bli till ett litet måntempel. Jag lovar att lägga upp en bild när jag fixat till det hela. Men jag måste säga att jag känner mig liiite lost nu när mitt utealtare inte finns där. Men som det ser ut nu, i trädgården så fungerar det inte. Såklart har jag ett altare inomhus. Bredvid min säng.  Men av någon anledning så fyller inte det mitt behov just nu. Borde smycka om där. Det blir väl vid Samhain, (Halloween) som det sker. I bland får saker och ting bida sin tid. Jag får använda mig av mitt inre altare. Det är alltid tillgängligt var jag än är.

Kontakten med universum finns alltid där…

Att nyttja sitt inre altare är något som jag alltid har gjort. Perfekt när man inte har tillgång till sina reala magiska platser. Som mor till 4 barn så har man fått ta de små stunder som har fungerat även om man haft en racerbil eller prinsessvisa i bakgrunden. Man får inte göra saker och ting för komplicerat. Vi lever här och nu. Det är bara att sätta sig ner och blunda. Sen kan man ha sin lilla ritual eller vad det nu är man behöver göra. I bland bara för att stressa ner och finna sin inre ro. Man kan även visualisera det man behöver få till sig. Jag brukar göra detta när jag befinner mig på en harmonisk plats. Som när jag är vid hav. Jag älskar att höra på havets brus. Vem behöver ett altare då? Man har det precis mitt framför sig. Bara att använda sig av naturens kärleksfulla gåvor. Eller när jag sitter framför en eld, det räcker med en grill faktiskt. Kanske inte grillen är det mest ultimata, men ibland har nöden ingen lag. Så man tager vad man haver som Kajsa Varg sa. Men att komma i kontakt med elden är ett perfekt tillfälle att ha en liten inre ritual. Elden talar direkt till dig, den sprakar och knastrar. Har man tur så kan den visa dig bilder. Eller när man sitter och solar… Jaja. Så fungerar det för mig just nu. Jag greppar tillfällen så fort jag får chansen. Och det händer ofta kan jag berätta. Det är inget som syns. Men det händer ofta. Och speciellt nu då när jag inte har mitt utealtare fixat. Kontakten med mig själv och mitt inre altare är något som jag lever med dagligen Kontakten med universum finns inom mig. Visst är det fantastiskt. Så långt bort men ändå så nära.

Ja, det var lite om detta. Sådär lagom ointressant. Men skrivet direkt ur hjärtat. Sådär bara…

Puss & Kram Lilitha Hex

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Rosmarie den

    Har du lagt ut någon bild på ditt utealtare?

    • lilithahex den

      Jag tror nog att jag gjort det någonstans i något blogginlägg. Dock vet jag inte var. Kram Lilitha Hex

Lämna en tanke