List

I dag förstår jag vem jag är…

0

Det fanns en tid i mitt liv där det var viktigt för mig att identifiera mig som häxa. Varför vet jag inte. Egentligen gör det väl detsamma. I dag gör det detsamma. Häxa, mamma, kvinna, människa? Olika egenskaper i samma skepnad. Men då var det viktigt. Kanske var det för att jag sökte mina rötter, sökte mitt innersta väsen? Vem var jag? Vem ville jag vara? För någonstans där på vägen i livet tappade jag bort en bit av mig själv själv. Något inom mig försvann. En längtan. Något som jag gärna ville ha tillbaka. 

Av någon anledning har häxan alltid intresserat mig. Pockat på. Ända sen jag var liten har jag drömt om magiska krafter. Drömmarna började tidigt att tala till mig, och ensamheten i mitt hjärta har alltid förföljt mig. Mitt sökande. Mörkret. Mitt häxhjärta började ticka ganska så tidigt i mitt liv. Ja, redan som tvååring, när jag sprang barfota bland hagar och koskit i min barndoms Fröskog. Det känns som att det var just där det startade. På landsbygden. Där bland djur och natur. En av de lyckligaste tiderna i mitt liv. Mitt häxhjärta formades. Om jag blundar sveps jag tillbaka till den tiden.Till den tiden som känns som flera hundra år bort.

Själen ville vidare, längre tillbaka. Tillbaka till ursprunget. Jag sökte och jag fann det som saknades. Det tog lång tid. Många år. Men jag hittade häxan inom mig. Min nya identitet. Och hon tog nästan andan ur mig. Något gammalt hade blivit som nytt för mig igen. Att våga visa det fördolda. Det gömda. Att våga visa något som varit en sån stor del av mig. Vad skulle alla tro? Vad skulle alla tänka? Men jag var tvungen. Det fanns ingen återvändo. Det måste ske. Annars skulle jag gå under…

Att vara häxa är ett slags magiskt tillstånd som man befinner sig i…

Att locka fram häxan inom sig handlar om att hitta sig själv och sina rötter. Att våga vara sig själv och lyssna på sin intuition. Att hitta sitt innersta väsen och utifrån det skapa sin egen skaparkraft och verklighet. Att finna magin omkring dig. Det magiska i att tränga in i sig själv, in till sitt eget inre magiska rum. Att vara häxa innebär inte att förvandla folk till grodor härs och tvärs. Att vara häxa innebär inte att vara någon tant på kvast med en vårta på näsan. Det innebär ett stort evigt ansvar.

Att vara häxa innebär att vara uppmärksam på varje tillfällighet som kommer in i vår väg, och att se möjligheter i stället för begränsningar. Att vara häxa innebär också att man förstår olikheters värde. Att vi respekterar varandra vad vi än väljer att göra eller hur vi ser ut och vad vi är. Vi måste respektera allt levande. Det finns inget skrämmande eller mörker över oss häxor om vi inte själva vill det, och vi använder oss inte av blodsoffer eller har satanistiska ritualer. Visst jobbar vi med ritualer när det behövs och visst använder vi oss av magiska verktyg. Men vi jobbar också med oss själva och det vackra och levande vi har omkring oss. Att vi bryr oss om varandra vilket väsen vi än är. Vi anser att det är viktigt att alltid rannsaka oss själva först innan vi går till handling. Vi bör tänka oss för vad vi ger ut för signaler. Att utgå från det goda. Vi jobbar åt vår stora Moder och försöker att vara i samklang med henne i den mån det går. Vi finns där. Vårdande, omsorgsfulla och kärleksfulla. Vi får inte ställa oss ovan andra eller rida på för höga hästar. Inför universum står vi alla inför samma kosmiska lagar. Kan låta flummigt, men egentligen så är detta enkel matematik. Den gyllene regeln – Gör mot andra som du själv vill bli behandlad.

I dag förstår jag vem jag är…

Det är en gåva att få vara mamma. Det är en gåva att få vara vän och syster. Och det är så klart en gåva att få vara och bli kallad häxa. Missförstå mig inte nu. Men det är inte längre så viktigt för mig som det en gång varit. Jag har blivit äldre, klokare och mera ödmjuk. Häxan har strålat samman med alltet inom mig. Blivit en naturlig del av mitt liv. Ursprunget har kommit närmare. Cirkeln fortsätter att snurra. Tråden fortsätter att spinna. Min vandring fortsätter. Sökandet fortsätter. Och fast jag känner en viss tvekan emellanåt så har jag aldrig varit starkare än vad jag är i dag.  

Puss å Kram/Lilitha Hex

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke