List

Välkommen tillbaka livet, jag har saknat dig…

0

I går kväll hade vi lite party hemma hos oss. Alltså bara vi i familjen. Ett litet miniparty med god mat, lite drinkar och dans. Ja vi dansade faktiskt och det var riktigt kul. Hoppas inte grannarna blev allt för störda. De kanske trodde att vi hade elefanter hemma. 12592180_10153578668713089_958078411231469743_nOch faktiskt är det ett sätt att träna och röra på sig. Att stå och hoppa till Scooter…hahaha. Men jag försöker att utnyttja alla tillfällen att röra mig. Som idag när jag följde med Lovisa till en kompis. Då passade jag på att ta en runda i bygden efter att jag lämnat henne. Det var skönt. När man är ute och går så tänker man så bra, eller jag gör det i alla fall. När jag gick där såg jag massor av mammor som var ute och drog sina barn i pulkor. Jag minns att jag också gjorde det när mina grabbar var små, alltså typ för 27 år sen eller nåt. I dag skulle jag inte riktigt orka det. Det irriterar mig. Det irriterar mig att jag är så klumpig och orörlig nu för tiden. Men om jag skärper till mig nu så kanske jag fixar att röra mera på mig nästa vinter. Jag vill både kunna åka pulka och skridskor. Nu vågar jag inte åka skridskor. Isen spricker väl under mig då. Nej men skämt åsido. Jag vet ju hur jobbigt jag har med att sätta på mig mina gympaskor, hur ska det inte då bli med att sätta på mig skridskor. Hjälp! Och förmodligen skulle jag nog slå ihjäl mig på kuppen. Man måste vara lite smidig när man åker skridskor och ska göra piruetter. Som om jag skulle kunna göra piruetter? Men det fanns en tid då jag faktiskt kunde det. När jag var liten gick jag på en konståkningsskola under ett lov. Och jag minns hur kul jag tyckte att det var. Och då lärde jag mig att göra piruetter. Jag ville verkligen bli en skridskoprinsessa. Så blev det förstås inte. Och nu för tiden är man osmidigare än en elefant. Eller hur är det man brukar säga, att man är lika smidig som ett kassaskåp. 

Supermagnesium med gurkmeja

Nä, som det är nu får min man ta alla dem där rörligare bitarna. Så när han och Lovisa är ute på isen och skriar sitter jag ochsuper_magnesium_tabletter_7845 trycker vid åskådarplatsen. Och när min man och Lovisa är ute och åker pulka sitter jag kvar hemma. Och när Lovisa och min man var vid Kungsträdgårdens isbana satt jag bredvid och frös. Det är lite trist. Men det ska bli ändring på det. Vänta ni. Ni ska få se. Men det lär dröja lite innan det kommer att märkas. Men som sagt var jag känner mig redan mycket piggare om dagarna nu och således blir det lite enklare att somna om kvällarna också. Inget ont som inte har något gott med sig. Ont är lika med skavsår i det här fallet. Mina hälar alltså. Ajajaj. Men det går över. Dessutom har jag börjat att äta kosttillskott, Supermagnesium med gurkmeja. Det sägs ska motverka både trötthet och utmattning. Det är även bra för leder och muskelfunktioner. Gurkmeja ska  visst vara bra om man har ont i sina leder. Gurkmeja har länge använts inom folkmedicinen för att bota inflammatoriska åkommor. En tjej nere på gymmet berättade att hon blivit bra i sina leder sen hon börjat äta gurkmeja. Så jag tänker ge det en chans. Tänk om det kommer att fungera även för mig. Tror ni det är försent att bli skridskoprinsessa…

Frozen Strawberry Daiquiri

Drömmen om att bli en skridskoprinsessa är nog förbi. Jag får hålla mig till isdrinkar i stället. Jag får vara en isdrinksprinsessa…haha. I går berättade jag ju att jag skulle göra en Strawberry Daiquiri och det gjorde jag. Eller min man gjorde nog de mesta jobbet. Men jag fixade jordgubbarna. i alla fall. Den drinken är så himla god. En av mina favoriter. Den heter egentligen Frozen Strawberry Daiquiri då det ska vara krossad is i drinken. Här är receptet om någon vill göra denna goda drink. 

1441279_10153577578423089_1019073074543711549_n4-6 cl ljus rom

3-4 jordgubbar

2 cl pressad citron/lime

2 tsk socker

1,5 dl krossad is

Häll samtliga ingredienser i en blender tillsammans med den krossade isen. Kör blendern i 10-20 sekunder. Servera drinken i ett cocktailglas och garnera den med en jordgubbe. Man behöver inte ha alkohol i den om man inte vill. Man kan även strunta i sockret för att få en hälsosammare drink. Det är ju först och främst jordgubbssmaken man vill åt. Vi hoppade sockret men hade dock lite rom i drinken. Supergott. Sådär. Nu ska jag sluta att skriva om den här drinken…hehe.

Nu ska jag gå och förbereda lördagskvällen. I kväll ska vi käka plankstek. Plankstek med mycket sallad. Tur att det finns helger så man kan frossa lite. Men till veckan blir det mera träning och viktväktarlåda. Och på tisdagskvällen ska jag gå på yoga. Och på torsdag ska jag luncha med min fd kollega. Det kommer bli en spännande vecka. Jag kommer även att försöka blogga lite varje dag. Känner att jag mår bra av att vardagsbabbla. Det är helande på många sätt. Kanske lite tråkiga inlägg, men en del av mitt helande. Det är så mitt liv är just nu. Inget märkvärdigt på något vis. Men jag är på rätt väg. Jag känner verkligen att livet är på väg tillbaka. Eller man kan säga att jag nu börjat bli mera mottaglig med att ta emot livet. Det är ett aktivt val som jag har gjort alldeles själv. Jag är så nöjd med det valet. Välkommen tillbaka livet, jag har saknat dig…

Hoppas ni alla får en fin kväll.

Ta hand om varandra

Kram Lilitha Hex

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke