List

Jag längtar efter att få sinnesro…

2

Jodå, jag kom iväg och tränade i dag med. Men ni ska veta att det är en kamp varje morgon. För varje morgon försöker jag komma på något för att slippa träna. Men så när jag har lämnat Lovisa i skolan så åker jag ändå till gymmet. Fast i dag var det lite extra kämpigt. Jag var så himla trött. Och dessa skoskav. Gah! Men jag har kommit på ett bra knep. De har ju tv-apparater nere på gymmet. Så när jag går där på gåmaskinen kan jag titta på King Of Queens kl. 9.00. Perfekt, för jag gillar det programmet. Tiden går mycket fortare då och så får jag några goda skratt på köpet. Trance i lurarna och komedi på tv. Det gäller att hitta de där små sakerna i livet som gör att det blir enklare att göra saker. Man är som ett stort barn…hehe.

Efter träningen var det dags för nästa mission. Terapi. Vi har ju kommit underfund med att jag lider av Social fobi. Allt hamnade på plats när jag skulle gå på den där dumma gruppterapin. Jag skrev på lite frågor om det ena och det andra och det är helt klart att jag lider av social fobi. Jag som är så social tycker ni, men social fobi handlar om så mycket mera om att vara just social. Jag tänker inte gå in så mycket mer om det. Just nu är jag bara glad över att vi ska ta itu med det. Att jag ska få behandling för det. Min hjärna behöver det. Jag behöver det. Min familj behöver det. Kanske jag kommer att få någon slags sinnesro framöver. För social fobi är som ett 24 timmars jobb. Hjärnan jobbar febrilt hela tiden. Inte ens på nätterna är hjärnan ledig. Tro tusan att man är så innerligt trött hela tiden.

Som John Cleese sa: Man behöver inte vara Dalai Lama för att berätta för folk att livet handlar om förändring

Bara att veta att man är på rätt väg gör att jag känner mig mycket gladare och piggare. Men Rom byggdes inte på en dag, inte ens på en vecka. Det tog lång tid att bygga upp Rom. Jag känner att det viktigaste nu är att jag är på rätt väg. För det är så det känns. Att inte stressa fram allt. Fast det är inte lätt att inte känna sig stressad i den värld vi lever i idag. Det är ju så mycket som vi måste hinna göra, eller måste vi det? Snarare är det väl en prioriteringsfråga. Vad är det vi måste göra hela tiden? Vad är det man vill i sitt liv egentligen? Hur nära har man kommit sina mål? Är man ens på väg mot rätt håll? Ja, det är frågor man måste ställa sig själv lite då och då. Vad har jag för val och hur kan jag göra för att uppmuntra det? Något som jag har insett är att man själv måste göra aktiva val. Man kan inte bara ligga där och vänta. Visst kan man väl det, men då missar man mycket på vägen. Inga val kommer och knackar på dörren. Du måste ta dig till dem själv. Inte lätt. Inte så lätt när man ligger där och skakar med all världens ångest. Denna jäkla ångest som förstör så mycket. Jag vet vilket helvete det innebär. Ingen vill vara i helvetet. Helst skulle man bara vilja dra täcket över huvudet och självdö eller något. Men den känslan är ju ohållbar i längden.

Jag och lovisOch nu pratar jag bara för mig själv. För på samma gång som jag legat där och skakat har jag ändå insett att det måste få ett slut på något vis. Jag har bara inte vetat hur? Men så kommer det en dag då tankarna skingras och lösningar börjar ta form. Jag inser att allt beror på mig själv och vilka val jag väljer att göra. Vill jag ligga kvar i sängen och skaka, eller vill jag bort därifrån? Det är en tuff kamp, men det går. Det kan jag skriva under på. Man orkar mer än man tror. Sen ska jag inte sticka under stolen att jag haft mycket hjälp på vägen. Mitt sociala nät omkring mig är oerhört stort. Jag har så många nära och kära omkring mig som bryr sig om mig. Jag behöver aldrig känna mig ensam. Jag vet att inte alla har det kärleksfulla nät omkring sig som jag har. Och då blir det förstås mycket svårare att klara av det hela. 

Ja du, vem har sagt att livet ska vara lätt. Nu ska jag gå och fixa disken och sen ska jag göra en smoothie. Har nämligen köpt en blender i dag. Jag köper så mycket onödigt. Men det räcker med att Lovisa står där och plirar med ögonen och säger: Men mamma, visst skulle det vara gott med en smoothie? Sagt och gjort. Nu har jag fulla frysen med frusna bär. Å, andra sidan kan man ju även göra lite hälsosamma drycker och enklare soppor. Och till helgen har jag planerat att göra en Strawberry Daiquiri…hehe. Nej, nu till diskbänken.

Hoppas att ni får en fin kväll.

Kram Lilitha Hex

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. ayannasvarld den

  Det här skulle lika gärna kunnat vara jag som skriver..
  Förstår mycket väl hur du känner o mår vännen. Tampas själv med en ångest o depression från helvetet 🙁

  kramar på dig <3

  • lilithahex den

   Ja du gumman, vi får kämpa på så gott vi kan. Kraaaaam

Lämna en tanke