List

Utlottning av ett Gudinnehalsband – Höstedition

23

9 dagar kvar till Samhain/Halloween den 31 oktober

mina pumpor

Jamen visst är det en härlig tid vi har omkring oss just nu. Ju mörkare och kyligare kvällarna blir ju mera trivs jag. Jag är en inbiten höstmänniska. Att få sitta och mysa och kurra framför tända ljus är något jag tycker är väldigt speciellt. Jag gör det väldigt ofta. Mitt skapande får fart och hjärnan fungerar bättre. Jag känner ett härligt pirr inom mig. Någonting vaknar. Någonting minns. Tissel, tassel. Jag tror nog nästan att man kan säga att detta är häxans årstid. Och för min del så infinner sig även min bästa högtid då. Samhain/Halloween. Ni som missat mina tidigare inlägg om denna högtid klicka på kategorier i höger kolumn och sen vidare till Halloween/Samhain. Sen tror jag nog ni hittar själva.

Tänker här ha en liten utlottning av ett av mina magiska Gudinnehalsband – Höstedition12017618_10153406973518089_856815705370155274_o.
Ett varmorange halsband med strass, Gudinna och triquetra. Triquetra symboliserar treenigheten, Gudinnans tre aspekter: Modern, Jungfrun och Den gamla. Symbolerna är  i nickelfri silverfärg. Elastisk, ca 47 cm.

Vill du ha ett sånt runt halsen nästa gång du går på en mörk höstfest? Då har du chansen här och nu. Förstås finns det vissa regler för att vara med i tävlingen. Ni måste svara på 2 frågor. Lite krångligt måste det få vara. Svaren finns i några av mina senaste inlägg om Halloween/Samhain

 1. Vem är Hel och varför firar vi henne på Halloween/Samhain?
 2. Vem är Jack o´Lantern?

Inte så svårt om ni kikar runt. Jag kommer  i morgonkväll att dra en vinnare av dem som har svarat rätt på ett rättvist och oberoende sätt. Lycka till!

Kram Lilitha HexWitches_Broom_icon

                                

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

23 kommentarer

 1. Maria den

  Hej.
  Jag vill gärna vinna det vackra halsbandet.
  Mina svar på frågorna:

  1. Hell – dödens gudinna
  En högtid där man lättare kommer i kontakt med andra dimensioner

  2. Jack o’ lantern
  Smeden jack som sålde sin själ till djävulen

  Ha en fin kväll
  /Maria

 2. Anna Svensson den

  1. Dödens gudinna. Livet möter döden.
  2. Han som sålde sin själ till djävulen.

  • Ylva Stenberg den

   Hel gudinna, härskarinna över ett dödsrike
   Jack den som lurade djävulen och sen ej heller kom in i himmelen, så nu vandrar han som en osalig ande på jorden

 3. Lotta Erlandsson den

  svaren är:hel är underjordens gudinna,man tror dimmornas skingras så man lättare når avgrunden…hon vet vad som är,ser vad som varit och vad som komma skall..vi firar och hyllar våra nära och kära som gått bort…

  Jack lantern var en elak smed som sålde sin själ till djävulen för att få nåt starkt att dricka

 4. Raakel den

  1. Dödens gudinna. Slöjan är som tunnast mellan världarna, de dödas fest.
  2. Irländsk smed som sålde sin själ till fjävulen för att få något starkt att dricka.

 5. Carina särndahl den

  1. Dödens Gudinna, Livet möter döden, döden möter livet.
  2 Han sålde sin själ till djävulen.

 6. Anneli Astonsson den

  1. Hel är underjordens/dödens gudinna och dotter till Loke och Angerboda. Hon lättar på slöjorna till dödsriket på Halloween och vågar man titta ner i avgrunden så kan man höra de döda tala.

  2. Jack gav sin själ till djävulen. Men efter sin död kom han inte in i varken himmeln eller helvetet så han irrar omkring på vägarna på Irland med en lykta av kålrot

 7. Sandra Linder den

  1. Underjordens gudinna som framträder ur skuggorna då gränsen mellan världarna är som tunnast.

  2. En elak, men slug, man som sålde sin själ till djävulen för dryckespengar.

 8. Ylva Holmberg den

  1.Hel är une erjorden, dödsrikets sgudinna som träder fram när slöjorna lättar.
  2. Den sluga och törstiga smeden som sålde sin själ till djävulen, men som också försökte lura honom

 9. Ann-charlotte Johansson den

  1.Hel är underjordens gudinna som ser och hör allt är härskarinna i dödens rike. 2.Jack var en smed som sålde sig till djävulen och vandrar som en osalig ande på jorden

 10. Thea Ahlgren den

  Hel är gudinna i dödsriket. Hon skingrar slöjorna så att dom döda kan se jorden. J ack var den som sålde sin själ till Jävulen, kom inte in i himmelen men heller inte till dödsriket. Han får vandra osalig på jorden med ett glödande kol i en rova.

 11. Veronica den

  Hel (Haggan)mörkrets Gudinna hjälper oss att se våra skuggsidor. Hon härskar över dödsriket och är dotter till Loke och Angerboda och är häxornas beskyddare. Vi firar Hel på Alla helgons dag.

  Jack hade en pakt med Djävulen men förlorade och enligt sägnen är han nu en osalig ande på Irland.

 12. Ulla-Karin Aldenmalm den

  1. Hel är Underjordens gudinna. Hon ser och hör allt och härskar i dödsriket.
  2. Jack var en slug elak smed som sålde sig till djävulen för sprit och vandrar nu som en osalig ande på jorden.

  • lilithahex den

   Hej sötnos.

   Då jag kände för att lotta ut ett halsband till, ett andra pris, så blev det du som vann det. Gudinnehalsband – Höstedition i brons. Tack för att du tagit dig tid till min lilla tävling. Det uppskattades. Jag vill gärna ha din adress så att jag kan skicka ditt halsband.

   Ha en underbar helg. Kram Lilihta Hex

   • Ulla-Karin Aldenmalm den

    Fantastiskt. Otroligt generöst av dig❤️
    Jag ser framemot att bära halsbandet.
    Tack

 13. Patricia den

  Hel är underjordens gudinna och Jack o lantern är en osalig ande som är kvar på jorden då han inte blir insläppt i varken himmel eller helvete 🙂

 14. Susanne den

  Svar på tävlingen är
  1 hel är dödens gudinna
  2 Jacko lanten är han som sålde sin själ till djävulen?

 15. Camilla den

  1. Gudinnan Hel var av jättebörd, dotter till Loke med jättinnan Angerboda. Hels afton, är de dödas afton. Gamla traditioner säger att slöjan mellan världarna är som tunnast vid just vid denna tid på året och är därför en högtid när man lättare kommer i kontakt med andra dimensioner.

  2. Jack var en snål irländs smed som slöt en pakt med djävulen som inte riktigt blev som han tänkt, han är nu enligt sägnen osalig ande som vandrar runt med sin lykta för att hitta tillbaks till jordelivet.

 16. Helena i Uppsala den

  Hel – underjordens gudinna i nordisk myologi
  Jack O’Lantern – elak men slug smed, som var så törstig att han sålde sin själ till djävulen för att få något starkt att dricka. Han lyckades snärja djävulen flera gånger men hamnade till sist efter sin död som en osalig ande, dömd att vandra runt på jorden.

  Jag är just nu i Jerusalem, varifrån en annan osalig likaledes vandrar i evighet, skomakaren Ahasverus. Jag sitter på museer och bibliotek och studerar små nakna kvinnofiguriner av lera. Frågan är om de representerar gudinnor eller människor.

 17. Annika den

  Svaren är:
  !. Hel är dödensgudinna och vi firar Hel för att tänka på våra döda.
  2. Det var han som sålde sin själ till djävulen

 18. Charlie Rietz den

  Hejsan
  jag vill också ha en chans att vinna halsbandet.
  1: Hell är underjordens Gudinna. Om du har Hels hjälp skyddar hon dig genom underjordens brinnande eld och isande kyla. Hon är den unga och den gamla. Livet och döden. Hel är häxornas vän och beskyddare.
  2: Jack Lanten var en slug lite figur som som sålde sin själ för sprit och han lurade djävulen för att behålla sin själ längre men när han dog fick han ville inte djävulen ha ner han till helvetet. och han fick inte komma till himmelen heller för alla hans elak hys. så nu vandrar han själ på jorden och vi tänder lyktor. för att hålla borta onda andar.

 19. Sanna Tärnström den

  Hejsan kära syster,

  vilket underbart gudinnehalsband. Magin i smycken känner jag mig dragen till redan nu. 🙂
  Därför vill jag gärna delta i tävlingen med dessa svar:

  1. Hels-afton: Slöjan över de dödas rike lättar och Hel träder fram ur skuggorna. Bli medveten om underjordens Gudinna. Bli medveten om urmodern, den gamla haggan och den visa kvinnan som ser livets olika skiftningar i dödens kalla mörker. Hon ser vad som varit, vad som är och vad som skall komma skall. Hon vet hur dimmorna ska skingras och visar dig vägen ner till avgrundens mörkare salar. Hon kan vägen till Helsheim.

  Det magiska kraften hos Hel är precis densamma som i den svarta mångudinnan ifrån underjorden Lilith och även kärleksfulla Inanna som gav alla sina gåvor/krafter för sin syster i rikets underjord.

  2. En jack-o’-lantern (eller jack o’lantern) är en snidad pumpa, eller kålrot, i samband med en resa för Halloween och uppkallad efter fenomenet konstiga ljus flimmer över torvmossar, kallad vilje o’-the-wisp eller jack-o’-lantern. I en jack-o’-lantern är toppen avskuren för att bilda ett lock och insidan köttet sedan öste ut; en bild, oftast en monstruös eller komiskt ansikte, är huggen ur pumpan är skalet för att exponera det ihåliga inre. För att skapa lyktan effekt, en ljuskälla (såsom ett ljus eller te ljus) placerad inom innan locket stängs. Detta är traditionellt en låga eller elektriska ljus, även om elektriska pumpa blinkar terar olika färger och fladdrande effekter marknadsförs också speciellt för detta ändamål. Det är vanligt att se jack-o’-lyktor på trösklar och i övrigt används som dekorationer före och under Halloween.

  Ha ett härligt häxigt nyår på Halloween!

  • lilithahex den

   Hej sötnos. Du har vunnit mitt Gudinnehalsband – Höstedition. Tack för att du tagit dig tid till min lilla tävling. Det uppskattades. Jag vill gärna ha din adress så att jag kan skicka ditt halsband. Ha en underbar helg. Kram Lilihta Hex

Lämna en tanke