List

Svammel i semestertider

0

Det är nu man verkligen önskar att man hade en magisk ramsa som stoppade tiden lite:

Hokus, pokus filioplupp! Snälla tiden, stanna upp!

Varför? Jo, för att det är semestertid. Det är den tid på året man ska vara ledig och ta det lugnt i ett par veckor. Det är den tid på året då man ska passa på att göra det man inte hinner när man arbetar. Med andra ord. Semestertid blir en stresstid. För hur mycket man än försöker att hinna med det man vill göra så räcker inte tiden till. Känner ni igen er? Semestertid är också den tid du vill hinna eller passa på att träffa dina nära och kära. Semestertid blir inte alls den semester som man har tänkt sig. Det blir mera således en stresstid. Det blir en tid då man utmanar tiden till att räcka till. Fast det gör den förstås inte. Tiden räcker aldrig till. Inte för mig i alla fall. Jag är expert på att prioritera fel saker. Det är som man brukar säga, man behöver lite semester efter semestern. Men det är jag det. Ni kanske känner annorlunda. 

Men självklart har jag gjort mycket roliga saker under min semester, fast jag är ju egentligen fortfarande sjukskriven. Det är min man som har semester. Men jag räknar det som att jag har semester då också, för det är då vi passar på att göra saker tillsammans hela familjen. 

10672431_10153239815268089_4366113607794685294_n

Bakom de uppväxta buskarna ligger konsumlagret, mitt barndomshus i Fröskog. Jo, det finns ett hus där bakom.

Förstås har vi varit i Värmland och hälsat på min mor och bror. Och då passade vi på att åka ner till Fröskog i Dalsland där jag bodde under mina 4 första år i livet innan vi flyttade till Värmland. Fröskog är den plats där mitt häxhjärta började klappa på riktigt. En söt liten landsbygdsort med en brandbil, en lanthandel och en kyrka, och några hus omkring. En plats där jag sprang barfota på ängar bland blommor och kor. En tid då jag knappt var rädd för någonting förutom flygplan. En vacker plats som alltid kommer att ha en stor del av mitt hjärta. Men tiderna förändras, liksom Fröskog hade gjort.

Charmen från den tiden då vi bodde där har försvunnit, vuxit igen. Bilden har förändrats. Som tur är har jag bilder kvar från den tiden när vi bodde där inom mig. Värdefulla bilder som jag kan se klart och tydligt. Jag behöver bara blunda så kommer bilderna till mig som en film. Min egen lilla film. O, så jag älskar den filmen. Det var även viktigt för mig att få komma till Fröskog just nu. Att göra klart en fas i mitt liv. Att liksom kunna dra ihop påsen efter en viktig del av mitt liv. Att få känna och uppleva att den tiden jag hade då, och som har format mig, är på väg att förändras, försvinna. Det är dags att gå vidare till nästa påse. Jag har många påsar som jag vill knyta ihop. Men jag är inte riktigt klar med Fröskog än. Jag ska skriva ett kapitel i min bok om Fröskog först. Det finns redan ett kapitel om Fröskog i boken. Men jag vill skriva ett slags avslut. Sen kommer jag dra ihop påsen ordentligt och lägga den på ett säkert förvar i mitt hjärta.

Jamen vilket svammel detta blev. Det liksom bara kom. Det behövde komma ut. Tankar. Känslor. Minnen. Min barndom. Mitt häxhjärta. Den viktigaste tiden i mitt liv. 

Kram Lilitha Hex

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke