List

Att komma vidare ur mörkret

0

3-svrd_128392795Mitt hjärta är fortfarande i sorg. Nästan hela Sverige har blivit lamslaget av det senaste som hänt i en svensk småstadsidyll. Jag tänker förstås på mordet på 17 åriga Lisa Holm. Hon som aldrig kom hem från sitt jobb för över en vecka sen. Jag tänker fortfarande mycket på det som hänt och följer pressen om vad som sker i ärendet. Om jag bodde närmare skulle jag åka och lägga blommor och tända ljus på platsen där allting hände. Nu får jag tända ljus härhemma i stället. Kan inte sluta att tänka på Lisas familj och vilket helvete de lever i just nu och förmodligen kommer att göra i resten av deras liv. Livet har förändrats och ingenting blir som det varit förut. Tänk vilka tankar de ska ha inom sig. Vilken maktlöshet de måste känna. Ilska, sorg och vrede.

Jag kan inte bara stänga av mina känslor

Jag måste börja mitt blogginlägg på detta sätt i dag. Jag kan inte bara stänga av mina känslor bara sådär och skriva om något helt ”random” ifrån mitt förra inlägg som jag vet berörde många. Mitt inlägg om Lisa Holm. Jag känner att jag måste bygga en bro. En bro vidare från det hemska som hänt till min egen vardag. Min vardag som är långt ifrån11537807_10153128260898089_6614258385567980606_n den vrede och sorg som förmodligen Lisas familj känner. Hoppas verkligen att de får den hjälp och stöd som de behöver. Och hoppas verkligen de snart får tag i svinet/svinen som tagit ifrån dem en av den käraste skatt de haft. Jag vet att någon kommer att få sona sitt brott en vacker men mörk dag. Men man får inte fastna i det mörka. Jag är expert på att känna av för mycket. Känna oro. Jag måste släppa lite på tankarna. Leva vidare, jag som har livet i behåll. Jag som här sitter lycklig med en hel familj. Jag sitter här och skriver ute på min veranda. Solen skiner starkt ovanför mig och katten ligger bredvid och tjuv-sover. Jag ser hur hennes öron vrider och vänder på sig. Hon sover inte. Mitt vindspel klingar vackert när vinden då och då sveper förbi. Jag tycker att det är otroligt avslappnande att höra ett vindspel i bakgrunden lite så där förföriskt. Det är som om något väcks inom mig. En känsla, ett minne från en svunnen tid.

Allt har sin tid, men det blir bättre

Har varit hos min psykolog idag. Jag blir alltid så klok när jag ska till psykologen. Jag kommer på så mycket bra då. Jag rannsakar mig själv hela tiden. Gråter, analyserar och reflekterar. Tusan vad jag gråter emellanåt. Och fast jag försöker och säger att jag ska leva ut min sanning i det mån det går hamnar jag ändå i snaran. Snaran som gör att jag gör sådant som förväntas av mig, eller som jag tror förväntas av mig. Jag följer inte mitt hjärta fast jag bestämt att göra det. Det är inte så lätt som man tänkt sig. Situationer och händelser dyker upp och jag tappar fokus på mitt hjärtas väg. Jag har så lätt att tappa fokus ibland. Bli svag och tveksam. Så händer det saker som gör att man känner att livet är för värdefullt för att slösa bort på oviktiga saker som man inte vill göra. Förnuftet infinner sig plötsligt. Det är då det är skönt att bara få sätta sig ner och skriva ner de tankar som kommer till mig. Att landa i det som är. För jag vet att de tankar som kommer till mig är fria och ärliga. Tankarna strömmar ur mig som ett långt växande pärlband, där varje tanke är som en liten gyllene pärla. Jag måste se till att underhålla dessa små pärlor på något vettigt vis. Och jag vet hur. Mer om detta framöver. 

Fortsättning följer…  

Lilitha Hex942386_10151522817128089_1428941607_n

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke