List

Jag gjorde det! Jag vågade!

6

Jag har precis stängt igen en dörr i mitt liv. Jag har stängt igen en dörr från ett rum som varit en trygghet i många år av mitt liv. En trygghet på det sätt att den gett mig pengar varje månad. Den har även gett mig pondus och auktoritet. Men nu är den stängd och jag har några månader på mig att hitta en ny dörr att öppna. Av någon anledning kände jag att det var så här det var tvunget att bli. Det var en känsla som växt sig starkare inom mig för varje dag som gått. Jag måste bli frisk och stark igen. Jag måste tänka på mig själv. Men jag slog inte igen dörren särskilt hårt. Och det var en sorg att stänga den på många vis. Men det var som sagt nödvändigt för mig att göra det. Jag var tvungen att följa mitt hjärta. Det kanske går åt skogen, blir åt helvete. Det märker vi.

Jag njuter av att vara en dåre.

Tänk att jag gjorde det? Att jag vågade? Jag??? På samma gång som jag känner en liiiten gnista av oro, känner jag dock en stor frihet inom mig. Jag känner mig som Dåren, i en 10931026_10153013444963089_3769811114797179714_ntarotlek. Redo att följ mina impulser. Det är härligt att kunna identifiera sig med ett kort i tarotleken tycker jag. Identifiera sig med ett kort fast man inte dragit något. Det är som att själen drar kortet av sig själv på något vis. Plötsligt så ser man kortet framför sig, serverat och klart. Dåren, ja nu kan nästan vad som helst hända. Jag är som en sval vind som väntar på kraftigare vindar. Jag är som ett barn som ska upptäcka nya erfarenheter. Jag är redo för det som komma skall. Men än så länge är jag fortfarande sjukskriven. Jag har tid på mig att fortfarande hela min trasiga själ, som inte alls känns lika trasig längre. Men efterdyningarna av att komma ur mitt mörker har tagit sin tid och jag tänker inte stressa.

11150654_10153013444958089_1453210393482311769_n
Jag har varit så virrig i hela mitt liv. Jag har inte vetat vad jag velat ha ut av livet. Det har jag inte nu heller, men det känns som att jag är på rätt väg. Det måste vara rätt väg. Jag har velat hit och dit, och gör delvis fortfarande. Jag måste känna tillit. Jag väntar på att Magikern ska ta form. Att jag ska finna en sann kraft och energi för att komma vidare i min vandring. Att jag står stark att vågar följa den väg som finns framför mig. Ingenting är omöjligt som Gunde Svan uttryckte sig en gång. Kanske det är så. Men till dess får jag ha tillit till universums vilja med de konsekvenser som ingår.

Allt är upp till mig själv nu

Jag ska lägga mig ute i min magiska säng i min trädgård, käka lite praliner, pilla mig i naveln och vänta på att universum skapar mirakel åt mig…hahaha. Nej, det kommer jag förstås inte att göra, om det vore så enkelt? Men jag ska försöka att vara lite mer i flödet, passa på att göra saker som jag tycker om. Inte tvätta, städa eller tömma diskmaskinen. Jag ska ta bilen, nej jag menar förstås kvasten, (det låter mera magiskt) och fara dånande och skränande och besöka platser som har en del i mitt hjärta. Jag ska flyga till Uppsala högar, till mitt barndoms Fröskog och besöka kyrkor, Ja, jag älskar kyrkor. Jag ska flyga upp till månen och ropa hej till hela världen. Jag ska försöka sparka liv i alltet som finns inom mig. Jag ska flyga upp till universum och hämta stjärnstoft, kraft och kärlek och slänga omkring mig så att det räcker till alla. Men först måste jag fixa lite här hemma, hänga tvätten, städa och fixa disken. Men sen ni, då ska jag…

Jag vet att livet inte alltid är någon dans. Och jag vet att ingenting är gratis. Jag vet att det säkert kommer att bli tufft här framöver. Jag står redo. I bland måste man våga stänga trygga dörrar för att nya spännande dörrar ska öppnas. Hoppas bara att jag stängt rätt dörr nu?

Som i en enkel tanke föll ett stillsamt regn. Det sköljde över mig i välbehag. Jag blundade och såg världen med nya ögon…

Puss & Kram  Lilitha HexDigitalMoOnshine90TheTasteofRain

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

6 kommentarer

 1. Monica Eriksson den

  hej… Kände bara starkt att jag vill säga hej till dig! O att jag älskar att läsa det du skriver! Känner igen mig i så himla mycket! Kram☀️Monica

  • lilithahex den

   Hej tillbaka till dig sötnos. Vad glad jag blir att du gillar det jag skriver. Kraaaam Lilitha Hex

 2. barbro den

  Hej
  Dina ord var som det var jag som skrivit det
  Tårarna kom så stark kändes det
  För mig är det bara så att jag drar mig undan människor nu
  Är helst helt ensam
  Inga tidningar,nyheter,telesamtal,besök
  Följer dig
  <3

  • lilithahex den

   Barbro… Jag har också varit där. Jag har varit i ensamheten. Och jag både gillade och ogillade den. Men den var skön just då. Jag behövde det. Men sen behövde jag komma ur den också. Tror jag är på väg att hitta tillbaka till livet igen. Hoppas du gör detsamma. Kul att du följer mig och tack för att du berättade. Det stärker mig. Kram Lilitha Hex

 3. viveca cruickshank den

  Lycka till med nya dörrar som öppnas för dig! Kram på dig♥

  • lilithahex den

   Tack sötnos. Kram

Lämna en tanke