List

Häxor som delar med sig

5

För några år sen startade jag upp en häxgrupp på Facebook. Den fick namnet Häxor som delar med sig. Det var jag och min vän Cilla Fredholm som startade den 2011…tror jag, om jag inte minns fel. Cilla är tyvärr inte med längre men en dag kasnke hon återvänder. Jag kände att jag ville ha ett ställe där jag kunde utveckla mina ”häxiga sidor” lite mera. Jag ville ha ett ställe där man kunde kika in och dela med sig och ta del av andras kunskaper om häxerier och dylikt. Från början hade jag nog tänkt mig att det skulle vara en mera renodlad häxgrupp med enbart ritualer, ceremonier, recept osv. Men sakta och säkert har den övergått till att bli lite mera av en småputtrig häxsida med 1ec726297499a645e48b47a89b0006adolika män och kvinnor som delar med sig av sina magiska liv på olika sätt. Märkte att det var så de flesta ville ha det. Och det känns helt ok för mig. En mötesplats för likasinnade vilken nivå man än kommit till i livet. En plats där ingen dömer ut någon för vad dem är. Där man kan tycka och tänka hur man vill bara man inte skadar någon eller något. Jag har under åren som gått förstås haft flera medadministratörer som hjälpt mig sköta gruppen. En av dem är min goda vän Lotta Everwidh. Hon hjälpte mig verkligen att bygga upp gruppen på ett fantastiskt sätt. Hon visade mig hur man skulle tänka och göra. Hon lärde mig hur man ska leda en större grupp. Det ska hon ha en stor eloge för. Hon gick dock vidare med andra projekt. Men oj vad hon lärde mig mycket. Att leda en Facebookgrupp är ingen dans på rosor.  Det är tack vare henne och hennes kunskaper som gör att jag orkar fortsätta leda min häxgrupp än i dag. För den tar mycket av min tid. Men det är ett kärt besvär. Men jag lovar att jag velat stänga ner gruppen den mååååånga gånger. Men nu vet jag bättre än att “hota” med sånt. Jag har förstått att jag har ett visst ansvar för dem som är medlemmar därinne. Då kan man inte stänga ner en grupp hur som helst.

Vissa kan bara inte hålla god ton

Jag trodde faktsikt inte att den skulle bli så stor utan att den skulle självdö på vägen. Men icke. Häxgruppen på Facebook växer och idag har den över 2200 härliga medlemmar. Visst är det kul? Men som sagt, det har inte alltid varit lätt att var administratör i en grupp med så många olika och kontroversiella människor. Häxerier är inget som lämnar någon oberörd. Och visst har jag fått lite skit över mig då och då. Ja, ibland har man inte varit värd vatten ens. Och vissa har minsann berättat för mig att jag verkligen suger som admin och utnytjar min roll till fullo. Jo, jag har nog varit satan själv ibland.  Och visst kan jag hålla med i viss grad. Jag kanske inte har varit så jäkla bra jämt. Jag kanske har varit värd att få höra det, fine. Men ibland är det sånt vi administratörer får ta helt enkelt. Jag har säkert trampat på några tår jag med, men det har aldrig varit meningen 2013-11-03-2018_5276a16dddf2b31b04e4bae5att göra någon illa på något vis. Jag har bara försökt att söka ordning. Även jag har haft mina mindre bra dagar. Men jag har utvecklats. Jag har lärt mig hantera saker på ett annat sätt nu. Jag är en stabilare admin i dag. Vad som är svårast i det hela är att inte ta det allt för personligt. Vissa kan verkligen vara vassa med tangenterna. AJ! Vissa tangenter har varit väldigt vassa. Jag har kommit på att det bästa är att luta sig mot reglerna som finns. Och att inte ta någons parti. Hålla sig neutral. Alla har vi rätt att tycka och tänka. Alla har vi rätt till vår egen åsikt. Och visst blir det högt i taket ibland. Det händer att medlemmarna vill slita håret av varandra emellanåt…hahaha. Swiss! Medlemmar försvinner lika fort som de kom in. Man behöver inte vara sams om allting, men man kan försöka hålla god ton i alla fall. Vissa klarar inte av det. Att hota och förtala människor bakom dataskärmen är något som återkommer med jämna mellanrum. Tack och lov är det sådana energier som går ur gruppen av sig själv, så kallad självrensning. Men oftast är vi sams och det flyter på bra i gruppen.

Men ni ska veta att jag har lärt mig mycket om människor under tiden i min häxgrupp, Oja, och jag kan nog säga att jag lärt mig mycket om mig själv också på vägen. Jag har många gånger fått både analyserat och rannsakat mig själv några gånger. Jag menar, Rom byggdes inte på en dag. Antar att Rom fortfarande är under bebyggelse. Det är inte lätt att vara en bra admin, och det har verkligen inte varit lätt att styra upp när vissa håller på att tjafsa och bråka alla gånger. Vissa kan verkligen inte respektera andras åsikter. Vissa kan vara otroligt trångsynta. Det är alltid någon som känner sig orättvist behandlad. Det som är viktig då är att vara konsekvent och hålla sig till reglerna. Det är A och O att kunna vila sina axlar på reglerna tycker jag. Kan låta okänsligt, men ibland är det dessvärre nödvändigt. Allt fungerar inte med ljus och kärlek om man säger så. Tack och lov sker detta väldigt sällan. Jag är väldigt fascinerad över hur vänliga och kärleksfulla medlemmarna är i gruppen. 

En magisk köp- och säljgrupp håller på att startas upp

AAAAAAAAA

Något som vi även håller heligt i gruppen är att vi inte spår och ger varandra avläsningar. Det finns massor av andra grupper som gör det. Det är skönt att kunna komma in i en spåfri zon där man inte behöver jobba så fort man öppnar sidan. Ni som spår vet hur galna folk kan bli när de vill bli spådda eller avlästa. Det fungerade helt enkelt inte och vi märkte att folk sökte in i gruppen för att enbart bli spådda. Gruppens fokus på häxerier försvann bland alla avläsningar som ville göras. Så det tog vi bort. Som sagt var. Skönt med en spåfri zon där tankar får flöda fritt och harmoniskt utan störande moment. Man vill vara ledig även som spåtant då och då. Nog om det. Nu håller jag som bäst på att starta upp en köp och säljsida på sidan om häxgruppen, med samma inriktning. Det ska bli spännande. Det är helt otroligt hur mycket magiskt och fint som skapas och som bara står eller ligger hemma och skräpar. Nu har man chansen att visa upp och sälja sina alster. Men än så ligger den bara på planeringsstadiet. 

Japp, det var lite om det.  

Puss & Kram  Lilitha Hex

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

5 kommentarer

 1. pirkko törnqvist den

  Tycker om din sida.Skönt att bara lägga sig i sängen och börja läsa,ja nästan som en bok.
  Den röda tråden finns med hela tiden.
  Tack för att du orkar.
  Kärleksfulla hälsningar från Häxan i Kiruna

  • lilithahex den

   Hej sötnos. Tack för att du berättar. Det värmer verkligen. Kraaaam Lilitha Hex

 2. Rolf den

  Jag är ingen häxa själv
  men väldigt intresserad av alla sorters magi
  hittade din sida när jag googlade runt lite om magi
  ha det bra så länge och ge aldrig någonsin upp för du är bra kom ihåg det
  MVH
  RIK

  • lilithahex den

   Hej. Vad kul att du hittat min sida. Hoppas du kikar in igen. //Lilitha Hex

 3. Maria den

  Hittar inte din grupp när jag söker, hur gör jag för att bli medlem i gruppen? Om den finns kvar, vill säga. Tack på förhand //Maria

Lämna en tanke