List

Att göra sin egen trollstav

0
Ja, nu är våren på väg på riktigt tror jag. Själv har jag legat riktigt sjuk den senaste veckan. Jag behövde väl en liten utrensning. Nog om sjukdomar och dags för lite häxerier. Det finns vissa saker som vi häxor gillar att ha omkring oss. Är det inte häxhatten så är det kvasten…och en trollstav.  Staven, eller trollstaven är en av häxans främsta verktyg. Den tillhör elementet luft. Den har används länge och är ett redskap där du åkallar, alltsåfrog tillber något. Staven kan du också använda till att skydda dig vid ritualer och om du vill slå en skyddande cirkel. Du kan även rikta olika energier och visualisera olika symboler med den Du kan även använda den till matlagning. Den är även perfekt att ta med när du ska ut på utflykter och tala med älvor, småfolk, troll och andra magiska väsen. Och självklart är den perfekt att använda när du vill förvandla någon till en groda eller något annat kul…hehe.
I alla fall. Antingen så letar man runt på nätet och köper en färdiggjord. Det finns en uppsjö av massa vackra trollstavar där på nätet. Eller så gör man helt enkelt sin egen. Om du inte har någon trollstav ska jag här berätta hur enkelt du kan göra en. Att göra sin egen stav är inte svårt alls. Och det blir mycket personligare att göra sin egen trollstav tycker jag. Jo, Som häxa väljer man gärna att följa månens faser när vi utför magiskt arbete. Det är alltid att föredra att skapa magiska verktyg när månen är i växande. Så kika gärna hur månen står när du beger dig ut i skogen på stavjakt. Är månen i växande? Inte? Orkar du inte vänta på den växande månen, så gör din stav när du har lust och tid. Allt står inte och faller på vilken fas månen är i. Min första trollstav har jag ingen aning om i vilken fas den skapades i. Men det gör detsamma, den är lika magisk för mig ändå. Tids nog hinner du nog planera dina arbeten efter månens olika faser. Allt har sin tid.

Så här enkelt är det

Leta upp ett träd som du vill göra din trollstav av. Det finns några traditionella trädslag som man kan använda till att göra sin egen trollstav, bland annat fläder, äpple, hassel, körsbär och ek, beroende på vilken magisk egenskap du vill att din trollstav ska ha. Men valet av trädslag är ditt eget. Var dock noga med att fråga trädet om lov innan du tar en gren och tacka ordentligt efteråt.  Såga grenen lika lång som det är mellan din hand och armbåge eller så lång du vill ha den. Jag brukar göra mina 40 – 50 cm långa. Det är inte längden som räknas…blink, blink. Låt pinnen ligga och torka i ett par dagar om det behövs. Ta sen ett sandpapper och slipa staven slät och mjuk. Men självklart kan du ha den precis som du hittade den, då slipar du den förstås inte. Allt sker under din egen känsla. Det är din trollstav och det är du som bestämmer hur den ska se ut och vara. Inget är rätt eller fel.

Vilka trädslag vill du använda? 

  • Fläderns magiska egenskaper: Är renande, beskyddande, ger kärlek och ger hjälp när du behöver råd.
  • Äpplets magiska egenskaper: Ger dig kärlek, romantik, kunskap och evigt liv.
  • Körsbärsträdets magiska egenskaper: Ger intuition, stabilitet, healing, arbete med djur och kärleksmagi.
  • Ekens magiska egenskaper: Skänker dig fruktbarhet, lycka, läkning, långt liv, trohet och beskydd mot ondska.
  • Hassels magiska egenskaper: Den ger dig magisk kraft, skydd mot ormar, skydd mot ondska, hjälper dig att finna dolda skatter.

Här är min Gudinnestav med häxrunor och som är gjord av hassel.

Om du vill kan du göra hål i din stav, och då speciellt när du använder dig av fläderns grenar då de är porösa och lätta att gröpa ur. Du kan alltså göra en liten urholkning och stoppa i magiska föremål som örter, hår, stenar i din stav för att stärka magin i den. Det finns de som till och med lägger i menstruationsblod i staven för att få extra starka energier i den. Jag använder mig dock aldrig av blod. Hur du än gör. Stoppa igen hålet med lite ekologisk vax eller liknande. Eller också nöjer du dig med att bara smycka din stav på utsidan. Du kan även märka staven med runor och symboler. Hur du än väljer att göra kommer din trollstav att fyllas med din kraft, energi och magi förstås.

Mina trollstavar

Här är min stav som jag tagit från min fläder, och som är tillägnad Hel och Freja

Själv har jag tre trollstavar. En som jag gjorde, eller som min morfar hjälpte mig att göra, för länge sedan. Den är gjord av hassel och har häxrunor och symboler på sig. Olika Gudinnenamn. Det är en enkel men väldigt vacker trollstav som jag har använt mycket. Jag har även en stav som jag tog från ett körsbärsträd och som jag enbart använder när jag bakar eller lagar mat. Jag har förresten märkt att alla i familjen använder den staven till viss matlagning. Så har jag en stav som är gjord utav fläder. Jag har en magisk fläder ute på min tomt. Flädern är ett lätt och bra trädslag att jobba med om man vill göra sin egen trollstav. Det är också vid fläderns rötter som Hel och Freja brukar träffas för att sitta och tissla och tassla. Jag brukar minsann höra dem. Jag älskar min fläderstav. Jag har limmat lite pärlor, knutit band runt den och skrivit Hel och Freja på den för att hedra dem. Pärlorna symboliserar de 4 elementen och med banden knöt jag in massor av kärlek och olika krafter. Man gör lite som man vill och känner.

 Det är din känsla som räknas…

Här är min matlagningsstav, en enkel och osmyckad stav av körsbärsträ, men lika magisk att använda ändå.

Och kom ihåg, det behöver inte vara så krångligt och komplicerat att göra en trollstav. Man behäver inte vara expert på att snickra och mixtra. Den behöver inte vara perfekt. Gå på din känsla, det är aldrig fel. Lycka till!

Puss & Kram  Lilitha Hex

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke