List

Örtmagi och fullmåneglitter

0
AAAAAAAAA

Mina ljus – Häxljärta med Salvia och patchouli

 

Ljus i magiska färger

Jag gillar att skapa ljus och gör mina egna magiska ljus. Just nu är det rustika häxljus som gäller. Alla i starka och magiska färger. Inga märkvärdiga ljus egentligen, men för mig är dem som små kraftfulla vänner. Varje färg har sin egen betydelse och på toppen av ljusen strör jag lite magiska örter. Mycket magiskt är det…hahaha. Jag har upptäckt hur fäst jag blivit med att arbeta med vissa örter. Jag är egentligen inte så kunnig i örtmagi. Därför kommer jag nu att börja en kurs i örtmagi i mitten av april. Kursen heter Lövjerskans kök, och där kommer jag nog att lära mig ett å annat. Mer om detta vid senare tillfälle. Hur det än är, så har örterna kommit att bli en stor del av mig.

Örter

Att jobba med örter är som att jobba med sina känslor. De örter som jag jobbar med måste påverka mig på något vis, få mig att känna något speciellt. Det ska kännas längst in i benmärgen, som ett avlägset minne som kommer upp till ytan och ger kraft. Örter som jag jobbar mycket med är salvia, rosor, lavendel, ringblommor, påskliljor, järneksbär, vitsippor, patchouli mm. Det är örter som är starkt inrotade i min själ på något vis. De väcker upp minnen hos mig som gör mig lycklig och harmonisk. Berörd över något som jag inte riktigt minns, men blir påverkad av ändå. Mitt undermedvetna vaknar till liv. När jag tar dessa örter i min hand och luktar på dem blir jag alldeles salig. Det händer något. Jag måste använda dem till något. Torka dem och smula ner dem i små glasburkar. Jag älskar små glasburkar. Varför känner jag mig som Ernst Kirchsteiger när jag skriver om det här?

 

AAAAAAAAA1

Mina kära örter

 

Fullmåneglitter

Nåväl, Jag är även barnsligt förtjust i glitter. Barnet inom mig fnittrar. Alltså jag älskar glitter och har gjort så länge jag minns. Glitter får min själ att bubbla som en äkta och dyr champagne. Jag älskar att jobba med glitter, att pyssla. Jag kan ju lugnt säga att min man inte är glad när jag har hållit på med glitter. Det är typ glitter i hela huset och jag tror banne mig min man hittade glitter i sina ”kallingar” en gång…hahaha. Sen en annan sak. Jag brukar ställa ut mitt glitter i fullmånens sken för att göra glittret extra magiskt. Jag kallar detta för fullmåneglitter. Visst låter det vackert? Fullmåneglitter. Sen blandar jag ihop glittret med örterna i speciella glasburkar och skakar om dem ordentligt. Självklart har örterna också stått och huttrat under månens kraftfulla sken innan. Ört-glitter-blandningen blir på så vis total, fullkomlig. Detta är, enligt mig, stark magi i högsta grad.

Örternas magiska budskap i min värld är…

 • Salvia: Rening och beskydd
 • Rosor: Kärlek och romantik
 • Lavendel: Harmoni och lugn
 • Ringblommor: Nyskapande och nystart
 • Påskliljor, (minipåskliljor): Tacksamhet och lycka
 • Vitsippor: Nyfikenhet och auktoritet
 • Patchouli: Magi och häxeri
 • Fläder: Styrka och balans
 • Kanel: Kärlek och erotik
 • Timjan: Befriande och mod
 • Järneksbär: Beskydd och tur
 • Vanilj: Barndomsminnen och tillbakablick

 

Ja, alla går vi i gång på olika saker i livet. Och nu på lördag, påskafton, är det fullmåne igen. Då är det dags att packa ihop lite attiraljer och ställa ut på verandan för lite fullmåne-exponering. Tänkte avsluta detta inlägg med en dikt jag skrivit. En dikt som jag ägnat till fullmånens Gudinna.

Puss å Kram/Lilitah Hex

 

Fullmånesäng

Jag ligger stilla i min fullmånesäng och tittar på den gudomliga närvaron, känner hur hela min kropp blir fylld av kärlek. Månens kärleksfulla famntag tar andan ur mig. Ett djupt andetag, sen stannar allt. Några sekunder känns som oändlighet. Sen kommer ljudet som vibrerar i mitt huvud, sen en dov smäll. Och så blir allt tyst…

Jag kan inte röra mig. Jag kan knappt se. Bara höra och känna. Viskande skuggor fladdrar omkring mig. Mitt hjärta slår tungt och sakta, men tryggt och säkert. Jag känner mig som ett barn i min stora moders famn. Jag slappnar av och vaggas av Gudinnans starka armar. Hon ställer ner mig försiktigt i min trädgård. Hon lägger sitt huvud på sne och ler mot mig. Hon placerar sin hand på mitt hjärta och blundar. Sen förvinner hon sakta, in i min själ.

Gudinnan och jag blir ett med universum. Som i gryningens tid då vi existerade i samma tillvaro. Men sen dess har väven spunnit mot olika håll, och vi måste åter skiljas åt igen.

Gudinnan sveper över himlen med sitt vackra ansikte. Hon är fulländad och hennes kraft strålar ner i min fullmånesäng. Natten är kall, och sängen har blivit fylld utav nattens kyla, men jag fryser inte…

 full moon

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke