Lista

Önskeritual…

0

 

Nu är vi på väg in i vårens famn. Rötterna börjar ivrigt att spinna i marken och förbereder sig för att bryta ut i årets första vårskri. Balansen förändras. Ljuset håller på att ta över och besegra mörkret. Vintern är verkligen på väg att ta slut. Fira det! Hylla de små förändringar som sker omkring dig. Nu är det dags att se ljuset, att se framåt. Ta itu med saker som du vill bli av med. Rensa ut ditt inre för plats av nya influenser. Ge plats åt nya och goda energier. Här är en liten gåva från mig. En enkel önskeceremoni som du kan göra helt själv. Den här ceremonin är bäst att göra ute, men det går förstås att göra inne också om du inte är känslig mot röklukt. Men några förberedelser först inför ceremonin.

Ta ett papper och penna. Tänd ett vitt ljus. Sätt dig för dig själv och reflektera och fundera på vad du vill förändra i ditt liv. Vad är det du vill lämna bakom dig? Vilka negativa energier vill du ska förvandlas till positiva energier? Vilka önskningar i livet har du? Skriv upp allt på en lapp. Detta kan ta flera dagar. När du känner att du är klar viker du ihop lappen

Leta fram en eldsäker skål, eller om du har en kittel. Lägg lappen däri. Ta lite kanel, några kryddnejlikor, vit salvia och lavendel och strö över lappen du skrivit. Gå ut i din trädgård, balkong eller någon stans ute i naturen. Gör en symbol som du tycker står för dig. Ett pentagram, ett hjärta, en måne eller vad du tycker känns bra för dig. Placera din skål/kittel i symbolen. Tänd några ljus för att locka dit ljuset. Tänd på din lapp och se hur det börjar brinna och knastra.

Detta behövs…

Vitt ljus: Renande, beskyddande, stärker andligheten, förhöjer koncentration

Vit salvia: Beskyddar, renar, skärper hjärnan, tar bort onda energier

Kanel: Klarhet, livsaptit, glädje, stärkande, renande

Kryddnejlika: Beskyddande, renande, stärkande och kärleksväckande

Lavendel: Kärlek och rening

Åkalla Gudinnan och be henne att ta hand om dina önskningar eller förändringar som du skrivit på lappen. Be henne om att låta alla negativa energier omkring dig förvandlas till det du vill och önskar. Om du inte följer Gudinnans väg använd dig av den kraft som du arbetar med.

Läs en bön eller säg några väl valda ord. Du bestämmer själv vad som känns bäst för dig. Till exempel:

Ut med det gamla, in med det nya – In med det nya, ut med det gamla, I eld, vatten, luft och jord förenar jag mig, min ande och själ med den sanna kraft som finns i kärleken”.

Låt sedan ljusen och skålen/kitteln stå och brinna. Tacka Gudinnan/kraften för närvaron och för att hon/den tar hand om dina önskningar på bästa sätt.

Blunda och lyssna. Hör hur dina skrivna ord fnittrande flyger iväg upp till universum. Känn hur Gudinnan/kraften varsamt omfamnar ditt hjärta. Känn hur hon/den sakta stärker dig och dina tankar. Känn hur hon/den sakta lyfter din kropp en bit upp mot universum. Gudinnan är du, du är Gudinnan. Kraften är med dig. Du blir ett med universum.

Sitt en stund och känn närvaron. Känn tystnaden. Känn viskningarna inom dig. Och glöm inte. Tro på det du känner, upplever, hör och ser… Lycka till!

Puss & Kram Lilitha Hex

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke