Lista

Skade är här

0

Jag såg hur hon kom vandrande ut ur nordanvindens kalla skugga, hur hon tydligt följde något som fanns lång där bortom henne. Jag såg hur hennes tunga andetag blev till små iskristaller, iskristaller som blev till flingor och som sakta föll mot marken. Som en stor vit mantel svepte hon över min värld med tusentals flingor som gnistrade som små fnittrande skatter omkring mig. Vid hennes sida gick en isbjörn med skimrande vit päls. Med blicken fokuserat mot framtiden, och den kommande djupa vilan. De var som ett gammalt strävsamt par där de sakta skred framåt över den snöbelagda vägen. Sen kom vargarna bakom, som två mörka skuggor och följde hennes vackra uppenbarelse…

polar-bear-wallpaper_100189-1600x1200 (1)

240_F_92666110_kP6yoWs6Ll8xTgf5Uih506bmvjQwqsdR

Gudinnan Skade har anlänt med sin vita vackra och frostbitna mantel. 12391985_10153500519893089_4094241462329408067_nMed sina vargar har hon kommit hit för att stanna i ett tag. Hon är vinterns Gudinna och vargen är hennes heliga djur. Och precis som vintern, kan hon vara både hård och oförsonlig, eller mild och vacker. Skade var en jättinna i den nordiska mytologin och som kom att bli jakten- och vinterns gudinna. Och med sin stora blonda fläta och sina vargar och ett spjut åker hon omkring på skidor och jagar. Nu är hon här. Och när jag tittar ut genom fönstret ser jag hur hon har strött ut frosten i min magiska trädgård. Det är så otroligt vackert och fast jag inte är någon direkt vintermänniska så kan jag inte låta bli att förundras av dess gnistrande skönhet. Detta är en del av vardagens magi som vår Moder Jord delar med sig av och som vi kan njuta av. Enkelheten som sätter sig i djupet. 

Det behöver inte vara så komplicerat att göra små ritualer…

En jätte-enkel “måbraritual” att göra är att dricka en varm kopp choklad. Tänd gärna ett ljus för ännu mera effekt. När du tagit första klunken, Blunda och känn hur den varma chokladen värmer din själ. Känn hur skönt det är. Be för dig själv om att det ska bli en bra dag eller morgondag. Det är ett faktum att choklad gör dig lycklig. Forskarna har funnit att samma ämne, fenyletylamin, som utsöndras i vår hjärna när vi blir förälskade, också finns i choklad. Visst är det väl underbart. Jag älskar att vara lycklig och jag älskar choklad…kan det bli bättre?

Öppna ögonen och kanske ser världen lite bättre ut. Drick sakta upp resten av chokladen och tänk på allting positivt du har omkring dig. Min livsfilosofi: Du lever, du finns och du andas.

Några magiska trix som man kan roa sig med nu under vintern…

  •  snow_queen_by_annaweb_117926212När den första snön faller ska man skriva på en lapp något som man önskar ska hända under säsongen, Göm sedan lappen. Kanske ett tips som kommer lite sent. Men det kommer väl en ny vinter nästa år. Och enligt gammal häxvisdom ska ett snöbad hålla alla orenligheter borta från huden. Kanske lite kallt men, vill man bli fin får man lida pin. Jag har faktiskt “badat” i snö en gång, å det gör jag nog inte om. Men min hy är ren som snö efter det…haha.
  • Och om du ser en räv under vinterhalvåret så betyder det lycka. Räven symboliserar ju både list och smidighet, och den kommer att ge dig dessa egenskaper om du skulle få syn på räven mitt i vintern.
  • Och tycker du inte att det räcker med snö, så kan du ta några isbitar och lägga i trädet. Då blir gudarna förvirrade och gör snö.
  • Och om du vill att det ska bli snöoväder, för att slippa skolan eller jobbet, så ska du sätta på dig din pyjamas bak och fram. Be om: Mera snö, mera snö, mera snö! Och har du tur så…

En myt är ju att man får mask i magen om man äter snö. Men det är inte sant. Det finns inga maskar i snö. De skulle inte överleva i kylan. Man kan däremot bli sjuk av att äta snö med bakterier i. Men det är ju en annan sak. Visst är det bra att veta att man kan forsätta att fånga snöflingor med munnen utan att oroa sig för den elaka snömasken. Och om det skulle stunda vinterbröllop. Se då till att få snö i brudkronan när du gifter dig så får du ett lyckligt äktenskap, och det det tycks ju stämma för mig. Jag och min man hade ett underbart vinterbröllop…å visst fick jag snö i min krona. Tack för det, Gudinnan Skade. Och nu på fredag så firar jag och min man Kristallbröllop, alltså 15 år som gifta. Det ska förstås firas med familjen. Det gäller att passa på när man kan. Ett litet inlägg om vårt vinterbröllop kommer i dagarna.

10271552_10153501886848089_660720782928450661_n

Kram Lilitha Hex

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke