Lista

Lyssnar du till dina drömmar?

1

Drömmar som väcker dig11087045_1434997376799133_2072328860_n

Tusan, i natt smällde det till 3 gånger. Pang! Pang! Pang! Jag vaknade tvärt upp och kände mig alldeles skakad. Jag hade drömt om ett åskväder. Jag minns inte drömmen i övrigt mera än att jag upptäckte att det blixtrade till och att det sen small till 3 gånger. Jag tvärvaknade. Jag måste erkänna att jag fick lite panik där när jag vaknade upp. Vad tusan handlade detta om? Var det varningsblixtrar, eller var det vakna-upp-blixtrar? Det small 3 gånger. Jag försöker på en gång att tolka vad det kan stå för. Kan det handla om 3 veckor, eller 3 månader? Känslan säger mig 3 månader. Nu minns jag lite mer fragment från drömmen. Jag minns att jag inte blev rädd i själva drömmen utan mera överrumplad att smällarna kom så snabbt. Kommer även ihåg att jag började räkna efter blixten. Ni vet, det där att räkna hur långt bort åskvädret är. Smällarna kom nästan direkt och väckte upp mig ur drömmen. Jag lovar att mitt hjärta slog hårt när jag vaknade. Och såklart kände jag mig lite orolig. Men inte rädd. Jag kände direkt att drömmen ville berätta något till mig. Mitt undermedvetna knackade på där mitt i natten ganska rejält. Kan det vara så att drömmen förbereder mig på något som är väldigt viktigt i mitt liv? Eller kommer jag att dö om 3 månader, eller kommer jag att bli sjuk igen? Eller kommer det hända mina barn något? Kommer min man att dö, eller min mamma? Ghaaaa! Katastroftankarna slår till direkt. Men behöver det ens vara något negativt? Nej, jag tror faktiskt inte det behöver vara det. Jag vill inte att det ska vara något negativt. Jag har haft nog med skit i mitt underbara liv. NU räcker det. Mitt glas är inte halvtomt, det är halvfullt.

Drömmen talar med mig, men vad säger den?

Jag försökte somna om, kanske drömmen ville berätta mera? Jag började drömma direkt, kändes det som i alla fall. Jag drömde att jag kom hem till mitt hus och trädgård och upptäckte att våra trädgårdsmöbler var borta. Någon hade visst stulit dem. Vet att jag tittade in på grannens tomt och märkte att deras trädgårdsmöbler också var borta.  Phu, då var det inte bara oss det hade hänt. Men vänta nu, någon i drömmen berättade att grannen hade ställt in sina trädgårdsmöbler i förrådet, det gjorde de minsann varje kväll. Tänk att de var så duktiga då, tänkte jag. Varför kan inte jag vara lika duktig? Strunt samma. Jag tittar upp mot mitt hus, som är vitt, och ser att dörren är öppen. Hade jag glömt att låsa dörren innan jag gick? Jag kände mig lite förvirrad, och liiite irriterad över situationen. Varför hade jag glömt att låsa dörren? Jag går till fram till huset. Inne i huset var det alldeles tomt. Det blanka trägolvet lyste framför mig. Här bleknar drömmen och jag minns inte riktigt vad som händer, fast drömmen fortsätter. Jag känner att bilder finns där i bakhuvudet någonstans. Kanske jag inte behöver minnas mer.

Men visst är det intressant med drömmar. Och jag vet att jag kommer få veta vad drömmen vill säga mig.  Våra drömmar är ju händelser som vi bearbetar när vi ligger och sover. Och i de flesta drömböckerna står det att det man drömmer om har en slags koppling till sig själv. Om du drömmer om din granne, eller någon person så är det en aspekt hos denne som är kopplad till dig själv. Ja, det är nu man ska plocka isär drömmen och börja tolka den. Först, vad står symbolerna i drömmen för, och vad står dem för hos mig. Viktigt i ett drömarbete är vad de olika symbolerna står för hos personen som ska tolkas. Där är vi människor olika och därför är det viktigt att ta reda på sånt innan man ger sig på en tolkning av andra. Det som kan kännas obehaglig hos vissa, kan kännas underbart för andra. Vissa är livrädda för blixtrar och viss älskar dem. Vi måste ha det i åtanke. Det kan bli väldigt fel annars. Så lek inte amatördrömforskare hur som helst.

lightninh

Enkel drömtydning

Hur var mina känslor i drömmen? Var jag rädd, glad eller sorgsen? För min del var jag nog mest förvånad över att det gick så snabbt. Sen blev jag orolig och rädd. Och hur såg drömsymbolerna ut hos mig, och vad betydr det för mig?

  • Åska – Naturens egna krafter. Jag fullkomligt älskar åska. Fast helst lite på avstånd. Den får gärna cirkulera omkring mig, men inte vara helt över mig.
  • Blixtar – Energi, som när Frankenstein får liv. Skådespel. Kraft. Jag är inte rädd för blixtar, tvärton. men jag vill inte vara ute när det blixtrar, då är jag rädd för dem.
  • Smällar – Gillar inte när det smäller. Ändå gråter jag av något slags lyckorus när jag hör smällare. Jag minns något. Varje nyårsafton gråter jag lyckotårar. Jag vet inte varför.
  • Talet 3 – Det smällde 3 gånger. Vet inte riktigt vad siffran 3 betyder för mig. Jag tar det som en tidsmarginal. Får fnura lite på detta.

Ja, här har vi en början av en väldigt enkel drömtydning som kan bli hur stort som helst om man vill och följer upp. Jag vet att den här drömmen kommer att följa mig ett tag nu. Det är bara att förbereda sig på det som komma ska. Kanske drömmarna kommer att berätta mera för mig framöver. Jag kan knappt bärga mig.

Puss & Kram/Lilitha Hex 

                          ♥

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Hej!
    Kul och läsa din blogg den inspirerar mig verkligen finns det ett sätt och tyda sina drömmar och vad talar dem om för oss finns det verkliga drömmar. Drömde en hemsk dröm i natt att drönare flög om kring i luften och försökte klyva sönder människor var så rädd för dem kom som riktiga bilder i mitt huvud kan det var att det kommer att bli krig på riktigt måste veta kan inte släppa den här tanken innan jag har fått svar på den.

Lämna en tanke